Hoe kan ik producten goedkeuren?

Geschreven door Natascha Groels
Gewijzigd op: Ma, 29 Mrt, 2021 at 12:32 PM

Normaalgesproken komen producten nooit onder "goed te keuren" te staan, die via onze database worden ingeladen in jouw shop. Dit komt omdat wij zelf alle producten van de leveranciers in onze standaard categorieën indelen waardoor een product van een aangesloten leverancier altijd een categorie heeft.


Echter kan het zo zijn dat wij voor jou een lijst hebben ingelezen en waarbij in de lijst door jou geen categorie is meegegeven. Indien dit het geval is komen de producten onder "goed te keuren" te staan. 


Om producten (die onder "goed te keuren" staan) goed te keuren, doorloop je de volgende stappen.


Stap 1: Je logt in het CMS van jouw webshop in en gaat naar het blokje "Webwinkel"

Stap 2: Vervolgens selecteer je bij "Status" in de dropdown "Goed te keuren". Hier zie je vervolgens alle artikelen die nog goedgekeurd moeten worden.

LET OP!! Zorg er wel voor dat de producten aan een categorie gekoppeld zijn voordat je ze goedkeurt! Producten die geen categorie hebben en die wel zijn goedgekeurd, zullen categorie-loos in de shop komen waardoor ze als het ware door de shop "spoken".

Je kunt altijd snel controleren of een product een categorie heeft door bij de filter "Categorie" de optie "Zonder categorie" te selecteren.Hier zie je dan vervolgens alle producten die (nog) geen categorie hebben. Je kunt vervolgens de producten selecteren en via "acties op geselecteerde items" aan de onderkant de producten verplaatsen naar een categorie, zodat ze vervolgens aan een categorie gekoppeld zijn. 

Stap 3:  Zodra je zeker weet dat de nog goed te keuren producten een categorie hebben, kun je de artikelen die onder de filter "Status" onder de optie "Goed te keuren" staan allemaal selecteren en via "Acties op geselecteerde items" op "Goedkeuren" klikken en vervolgens "Uitvoeren" om de artikelen goed te keuren. 
LET OP!! Soms kan het eventjes duren voordat de acties allemaal zijn doorgevoerd. Hoe lang dit duurt is soms moeilijk te zeggen omdat dit afhankelijk is van hoe vol onze wachtrij staat en hoeveel updates er momenteel lopen. Normaliter zou dit echter niet langer dan 5 á 10 minuten moeten duren tenzij er op dat moment net een grote update loopt.