Banner/slider op de homepagina aanpassen

Stap 1 - Formaat van de banner/slider bepalen

Om de banner/slider op een juiste manier uit te kunnen wisselen, moet je eerst weten wat de juiste afmetingen van jouw banner/slider zijn.

Om hier achter te komen ga je als volgt te werk:

- Ga eerst met je muis op de banner/slider staan

- Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de banner/slider en selecteer de optie "Element inspecteren"

Er opent nu een balk met allerlei code en als het goed is wordt de banner gelijk geselecteerd waarbij je nu de afmetingen als volgt kunt zien:

- Als je met je muis over de geselecteerde link heen gaat, zie je het aantal pixels van de banner

We zien hier dat de banner 618 pixels breed en 353 pixels hoog is (618 x 353 pixels). Dit formaat moet de nieuwe banner die je wilt gaan uploaden dus ook zijn voor een perfecte weergave.

Stap 2 - Nieuwe banner uploaden

Nu je de afmeting van de banner weet, kun je de nieuwe banner gaan uploaden. Dit doe je als volgt:

- Als je bent ingelogd in het CMS, ga je naar "Paginabeheer" en vervolgens klik je links op "Uitgelicht"

Vervolgens kom je in het slider beheer scherm waar je de banner kunt aanpassen of een hele nieuwe banner kunt aanmaken. Indien je de banner wilt aanpassen, klik je op “wijzigen” achter de banner “Home”.

Hier staat vervolgens een slide/banner in die je kunt wijzigen door op “Wijzigen” achter de slide te klikken.

- Hier kun je vervolgens de slider afbeelding uitwisselen voor een ander door eerst de huidige afbeelding te verwijderen (klikken op “Verwijder afbeelding”.)

- Nu kun je via de knop “Bestanden kiezen” de nieuwe afbeelding toevoegen.

Let op! De afbeelding moet een .jpg een .png of .gif bestand zijn en er mogen ook geen spaties in de afbeelding naam zitten, anders kan de afbeelding niet ge-upload worden.

- Je kunt de banner/slider vervolgens ook laten doorverwijzen naar een productcategorie of een externe link. Dit kun je instellen bij de dropdown “Verwijst naar”.

- Indien je hebt gekozen voor “Externe link” dan zal er een nieuw invulveld met “Url” komen waarin je de url kunt plakken waar de banner/slider naar moet verwijzen.

- Tenslotte klik je op “Opslaan en terug” en dan is de nieuwe banner/slider zichtbaar aan de voorkant.