Menu's aanpassen

Er zijn 2 manieren om je menu’s aan te passen, afhankelijk van welk type menu er wordt gebruikt.

1. Een menu wat opgebouwd is uit een zelfgemaakt menu bij paginabeheer
2. Een menu op basis van het selecteren van de categorieën in de frontend editor omgeving

De beste manier om te ontdekken welk menu gebruikt is voor het menu wat je wilt aanpassen, is door eerst in het cms bij “Paginabeheer” te kijken.

Als je nu in de paginaboom kijkt en je de menu’s terug kunt vinden die je wilt aanpassen, dan is er sprake van een zelfgemaakt menu.

Voorkant shop

Achterkant shop in het cms bij paginabeheer

Als je nu klikt op “wijzigen” achter een menu item (bijvoorbeeld achter “Zomer”) dan kun je zien of dit echt het juiste menu is.

In dit menu staat de afbeelding van het “Zomer” menu, dus heb je het juiste menu te pakken. In dit geval is er dus sprake van een zelfgemaakt menu.

Hier kun je vervolgens de naam en ook de afbeelding uitwisselen voor een ander door eerst de huidige afbeelding te verwijderen (klikken op “Verwijder afbeelding”.)

Nu kun je via de knop “Bestanden kiezen” de nieuwe afbeelding toevoegen.

Let op! De afbeelding moet een .jpg een .png of .gif bestand zijn en er mogen ook geen spaties in de afbeelding naam zitten. Anders kan de afbeelding niet ge-upload worden.

Let op! Indien je een menu-item bewerkt waarvoor geen afbeelding is geupload dan mag hier ook geen afbeelding geupload worden.

Indien dit wel gebeurt kan het zijn dat de opmaak van de shop uit verband wordt getrokken.

Je kunt de afbeelding vervolgens ook laten doorverwijzen naar een productcategorie of een externe link. Dit kun je instellen bij de dropdown “Verwijst naar”.

Indien je hebt gekozen voor “Externe link” dan zal er een nieuw invulveld met “Url” komen waarin je de url kunt plakken waar de banner/slider naar moet verwijzen.

Tenslotte klik je op “Opslaan en terug” en dan is de nieuwe banner/slider zichtbaar aan de voorkant.

Hetzelfde geldt ook voor alle andere zelfgemaakte menu’s zoals bijvoorbeeld het menu aan de linker kant van de slider als jouw webshop dat heeft.

Voorkant shop

Achterkant shop in het cms

Hier is dus ook sprake van een zelfgemaakt menu waarbij de kopjes verwijzen naar een productcategorie. Als je op wijzigen klikt dan kun je hier de verwijzing ook aanpassen:

Let op! Indien je een menu-item bewerkt waarvoor geen afbeelding is ge-upload dan mag hier ook geen afbeelding ge-upload worden. Indien dit wel gebeurt kan het zijn dat de opmaak van de shop uit verband wordt getrokken.