(Top) producten op de homepagina aanpassen

Indien je bijvoorbeeld jouw producten op de homepagina of de top 4, top 5 of top 10 producten etc. wilt aanpassen, dan kun je dit in de achterkant (CMS) van de shop doen.

Als je in het cms bent ingelogd ga je naar “Webwinkel” en dan naar “Categorieën indelen”.

Hier zie je dan de categorie staan die je wilt wijzigen. Bijvoobeeld “Top 4”.

Als je vervolgens op “Wijzigen” klikt en dan het tabje “Producten in deze categorie” dan kun je zien welke producten er nu precies in zitten en zo kun je controleren of je de juiste categorie hebt. Hier kun je ook de volgorde van de producten bepalen indien gewenst. Zo kun je dus ook voor andere categorieën de productvolgorde binnen de categorie gaan bepalen.

Als dit de juiste categorie is, dan kun je nu producten gaan kopiëren naar deze categorie. Hiervoor ga je weer naar “Webwinkel” en dan “Producten beheren”.

Hier ga je dan de producten opzoeken die je in jouw “Top” categorie wilt hebben. Dit kun je doen door bij “Zoek product op” de naam van het product of het artikelnummer in te voeren. De resultaten verschijnen dan onderaan de pagina.

Je kunt nu het product selecteren welke je naar de “Top” categorie wilt kopiëren. Dit doe je door het vierkante vakje voor het product aan te klikken zodat deze blauw wordt met een wit vinkje.

Nu scroll je helemaal naar onderen totdat je ziet staan “Acties op geselecteerde items:”

In de dropdown selecteer je dan nu “Kopieer naar andere categorie” en dan op “Uitvoeren”. Je kunt het beste altijd voor “Kopieer naar andere categorie” kiezen omdat hij het product dan in de huidige categorie laat staan waar hij oorspronkelijk in hoort.

Nu krijg je een pop-up met de vraag naar welke categorie je het product wilt kopiëren. Hier typ je dan de categorie waar het product naartoe moet en deze verschijnt in beeld.

Vervolgens selecteer je deze categorie en klik je op “kopiëren”.

Nu wordt het product naar de “Top” categorie gekopieerd. Het kan soms heel eventjes duren voordat deze hier zichtbaar is. Dit is afhankelijk van het aantal updates wat op dat moment loopt.

Nu alles is aangemaakt kun je de categorie in de widget aanzetten. Wanneer dit al is gedaan kun je de volgende stappen negeren.

Ga naar pagina beheer > layout bewerken > Direct naar layout bewerking. Je komt nu in de werkomgeving om de widgets van je shop aan te passen.

Je scrolt nu naar de producten waarvan je andere producten wil instellen. Je klikt vervolgens op het potloodje bij het artikel. Je krijgt nu een pop-up te zien.

Je scrolt nu in de pop-up naar beneden totdat je bent bij het kopje Toon producten op basis van. Je ziet hier nu bijv. staan willekeurige producten wanneer je hier nu op klikt krijg je een lijst van categorieën. In deze lijst selecteer je nu de categorie waarvan je de producten op de homepagina wil laten tonen.

Wanneer je dit hebt gedaan klik je op opslaan. En vervolgens klik je boven aan in de pagina op publiceer deze layout. Dit zorgt er voor dat je design online gezet wordt.