Widgets kopiëren

Als je zelf een beetje thuis bent in het aanpassen van het shop design, dan kan het voorkomen dat je graag een bepaalde widget wilt kopiëren en op een andere pagina wilt invoegen. Op deze manier hoef je niet de hele widget weer opnieuw in te stellen maar neemt hij standaard de waarden en in stellingen van de widget over die je gaat kopiëren. Dit doe je als volgt:

Stap 1: Je logt allereerst in het CMS van jouw shop in.

Stap 2: In het CMS ga je naar “Paginabeheer” en dan links naar “Layout bewerken” en vervolgens naar “Direct naar layout bewerken”

Stap 3: Nu kom je in de layout van de shop terecht. Belangrijk is dat je “Expert modus” aanvinkt bovenin de balk. Hierdoor krijg je alle rechten om alles te bewerken.

Stap 4: Je selecteert nu de widget die je wilt kopiëren. Er opent nu een pop up waarbij je vervolgens op het tabje “Geavanceerd” klikt. Hier zie je bij “Configuratie” welke widget het is en de juiste code.

Als je deze widget wilt kopiëren, dan selecteer je de VOLLEDIGE code bij “Configuratie” en onthoud je welke widget je vervolgens moet toevoegen in het navigatiemenu. Dit staat altijd in het begin van de widget code. In dit geval is het de widget "Product lijst".

Stap 5: Je sluit de pop up en selecteert vervolgens bij het layoutpaneel aan de linkerkant de juiste widget.

Stap 6: Nu voeg je bij deze widget bij het tabje “Geavanceerd” de gekopiëerde code in bij “Configuratie”. Je slaat de widget op en herlaadt de pagina. Nu is de nieuwe gekopieerde widget zichtbaar en kun je hem naar wens gaan aanpassen.

Stap 7: Tenslotte klik je op “Publiceer deze layout” om het ook op de live omgeving zichtbaar te maken.