Eigen bedrukking toevoegen en koppelen via het CMS in jouw shop

In het CMS van jouw shop heb je de mogelijkheid om zelf bedrukkingsopties toe te voegen welke je vervolgens aan producten kunt koppelen. Dit gaat als volgt:

1. Eigen bedrukking importeren

Stap 1: Allereerst log je in het CMS van jouw webshop in.

Stap 2: Je gaat nu naar het blokje "Instelling" en dan links naar "Bedrukkingsinformatie"

Stap 3: Vervolgens klik je op "Bedrukking importeren"

Stap 4: Hier zie je instructies staan over hoe je het excelbestand moet invullen voor het toevoegen van eigen bedrukking.

Hierbij is het volgende heel belangrijk om er voor te zorgen dat de bedrukking goed in de shop wordt geïmporteerd:

• Houdt ten alle tijden ons format aan. Ga dus zelf geen kolomnamen aanpassen, of kolommen toevoegen/verwijderen. Doe je dit wel, dan kan dit niet geupload worden.

• Kolom 1. Bedrukkingscode: hier voer je de code van jouw bedrukking in. Dit kan van alles zijn. Het gaat er hierbij om dat jij weet wat de code inhoudt, zodat je deze straks kunt koppelen aan de juiste producten.

• Kolom 2. Bedrukkingsmethode: Deze hoef je niet verplicht in te vullen. Als je dit wel wilt doen, dan kun je hier de methode van de bedrukking invoeren. Bijvoorbeeld Zeefdruk.

• Kolom 3. Afmetingen: Deze hoef je niet verplicht in te vullen. Als je dit wel wilt doen, dan kun je hier de afmeting van de bedrukking invoeren. Bijvoorbeeld 10cm X 5cm

• Kolom 4. Positienaam: Hier voer je de positie van de bedrukking in. Bijvoorbeeld “Borst” of “Rug”

• Kolom 5. Aantal kleuren: Hier voer je in om hoeveel kleuren opdruk het gaat. Is dit bijvoorbeeld een 1 kleurige opdruk? Dan voer je het cijfer “1” in. Is het Full Color, dan vul je “fc” in.

• Kolom 6. Instelkosten: Hier voer je het bedrag voor de instelkosten in. Belangrijk is hierbij dat je de exacte instelkosten per kleur gaat invoeren. Stel dat 1 kleur opdruk instelkosten van € 35 heeft en een 2 kleurige opdruk instelkosten van € 70 heeft, dan vul je bij 1 kleur € 35 in en bij 2 kleuren € 70. Je moet dus niet het verschil tussen 1 kleur en 2 kleuren bij 2 kleuren invullen.

• Kolom 7. Afname: Hier voer je de staffelaantallen in welke gelden. Bijvoorbeeld 25, 50, 100, 250, 500 etc.

• Kolom 8. Prijs: Hier voer je de prijs voor de bedrukking in per stuk

LET OP! Sla het bestand op als .CSV bestand met UTF-8 en punt komma gescheiden ";"

Stap 5: Zodra je het bestand hebt opgeslagen kun je hem gaan uploaden via de knop "Bestand kiezen" en vervolgens op de knop "Voeg toe aan wachtrij" te klikken. De bedrukking wordt nu geïmporteerd.

2. Eigen bedrukking koppelen

Zodra de bedrukking in jouw shop is ingelezen, kun je de bedrukking aan de producten koppelen. Dit doe je als volgt:

Stap 1: Je gaat in het CMS naar het blokje "Webwinkel" en klik links op “Producten”.

Stap 2: Je zoekt nu het gewenste product of de gewenste producten op via bijvoorbeeld het zoekveld bij “Zoek product op” door het artikelnummer of de naam van het product in te voeren.

Als je bijvoorbeeld voor alle producten van een leverancier of voor producten binnen een bepaalde categorie de bedrukking wilt instellen, dan kun je gebruikmaken van de filteropties. Zo krijg je in 1x een volledig overzicht van alle producten, zodat je ze allemaal in 1x kunt selecteren en de bedrukking in 1x kunt koppelen.

Stap 3: Als je de gewenste producten hebt geselecteerd waarvoor je de bedrukking wilt instellen, scroll je helemaal naar onderen totdat je ziet staan “Acties op geselecteerde items”  Hier selecteer je dan vervolgens de optie “Stel bedrukking in” en klik je op “Uitvoeren”.

Stap 4: Je krijgt nu een pop-up te zien met allemaal bedrukkingscodes. Jouw eigen bedrukkingscodes staan hier ook tussen en je selecteert vervolgens de bedrukkingscodes die van toepassing zijn op de producten waaraan je de bedrukking wilt koppelen. Vervolgens klik je op “Opslaan” en de bedrukking wordt gekoppeld.

LET OP! Het kan soms even duren voordat het zichtbaar is. Normaliter moeten de aanpassingen binnen 5 á 10 minuten wel zichtbaar zijn.