Betaalmethodes toevoegen/wijzigen (ook binnen MultiSafepay)

Je kunt binnen jouw webshop op 2 manieren betaalmethodes toevoegen.

1. Betaalmethodes toevoegen indien je GEEN gebruik maakt van MultiSafepay

Als je geen gebruik maakt van MultiSafepay, dan zijn er 2 betaalmethodes die binnen de shop beschikbaar zijn, namelijk "Op rekening" en "Vooruitbetaling".

Deze kun je activeren door in het CMS naar "Instellingen" te gaan. Vervolgens klik je op het tweede tabje "Betaalmethodes".

Nu scroll je naar beneden waar je "Op rekening en "Vooruitbetaling" ziet staan.

Als je 1 van beide aanklikt, dan klapt het menu uit waarbij je nu de naam kunt aanpassen. Hetgeen je hier ingeeft, zal in de checkout worden getoond als betaalmethode. Dus als je "Op rekening" invult, dan zal dit ook zo in de checkout komen te staan als betalingsmethode.

Nu kun je bepalen of je deze betaalmethode wilt activeren door het vakje aan te vinken achter "Actief". Indien je dit hebt gedaan zal deze betaaloptie in de checkout voor de klant beschikbaar zijn. Tenslotte klik je nog op "Opslaan en verder" om de instellingen op te slaan.

2. Betaalmethodes toevoegen/wijzigen indien je WEL gebruik maakt van MultiSafepay

Indien je gebruik maakt van MultiSafepay en je de te kiezen betaalmethodes in de checkout wilt aanpassen, dan kun je dit in jouw MultiSafepay account doen.

Je moet dus eerst bij MultiSafepay inloggen in jouw account: https://merchant.multisafepay.com/

Heb je nog geen MultiSafepay account en wil je graag gebruik gaan maken van betaalmethodes zodat klanten gelijk kunnen betalen voor hun bestelling? Dan kun je contact met ons opnemen via hulp@promocat.nl

Als je bent ingelogd in MultiSafepay, ga je in het linker menu naar jouw webshop instellingen. Vervolgens kies je de webshop waarvoor je de betaalmethodes wilt wijzigen.

Nu kun je rechts onder de betaalmethodes activeren of uitzetten die je in de shop wilt tonen. Tenslotte klik je op opslaan en zijn de wijzigingen doorgevoerd.