Nieuwe categorie aanmaken en tonen aan de voorkant van de webshop

Hoe maak ik een categorie aan en hoe toon ik deze aan de voorkant van mijn webshop?

Stap 1: Om een categorie aan te maken, moet je allereerst inloggen in het CMS van jouw webshop.

Stap 2: Vervolgens ga je naar het blokje "Webwinkel" en dan naar "Categorieën".

Stap 3: Je klikt vervolgens op "Nieuwe categorie".

Stap 4: Je komt nu op een pagina waarmee je de nieuwe categorie een naam kunt geven en vervolgens onder een andere categorie kunt hangen. Wil je bijvoorbeeld dat deze nieuwe categorie als subcategorie onder een bestaande categorie komt te hangen? Dan selecteer je in de dropdown bij "Bovenliggende categorie" de gewenste categorie.

Indien je de categorie als zelfstandige categorie wilt tonen, dan selecteer je "Geen bovenliggende categorie".

Stap 5: Als laatste klik je nog op "Opslaan en terug"

Nieuwe categorie tonen aan de voorkant van de webshop

Zodra je een categorie hebt aangemaakt wil je uiteraard dat deze ook wordt getoond op de webshop. Om dit te tonen moet de categorie ten alle tijden producten bevatten. Zodra een categorie leeg is word hij aan de voorkant van de webshop verborgen.

De nieuwe categorie maken we als volgt zichtbaar:

Stap 1: Om de aangemaakte categorie te tonen, ga je allereerst naar het blokje "Paginabeheer" in het CMS van jouw webshop. Hierin vind je alle menu items die je op de homepagina ziet staan.

Stap 2: Stel dat je de categorie onder het hoofdmenu wil plaatsen, dan zoek je dit menu eerst in het paginabeheer op.

Stap 3: Je kunt hier het menu wijzigen of een nieuwe aanmaken. Een nieuw menu aanmaken doe je door op de groene tekst te klikken zoals hieronder.

Stap 4: Wanneer je een nieuw menu hebt aangemaakt of wilt wijzigen, kom je in het onderstaande venster terecht.

Stap 5: Hier kun je een naam geven aan het menu zoals hij in het hoofdmenu moet staan. Daarna selecteer je bij "Bovenliggend menu" het bovenliggende menu waar deze categorie zichtbaar moet zijn. In dit geval hebben wij het "Hoofdmenu" geselecteerd.

Vervolgens kies je voor de verwijzing van het menu voor productcategorie. Als laatst kun je de categorie kiezen die je hebt aangemaakt en waar het menu vervolgens heen moet verwijzen.

Je kunt onder de categorieën kiezen of je de subcategorieën ook wilt laten zien of niet. Indien je de subcategorieën wilt laten zien, dan vink je "Inclusief subcategorieën" aan. Indien je dit niet wilt, dan laat je het blokje uitgevinkt.

Daarnaast kun je onder bij "Doel kiezen", bepalen of bij het klikken op het menu deze in een nieuw tabblad moet openen of dat hij in het zelfde venster opent.

Stap 6: Als laatst klik je op opslaan om de wijzigingen zichtbaar te maken aan de voorkant.