Hoe stel ik tagmanager op mijn shop in?

Maak binnen tagmanager een account aan hoe je dit doet kun je hier vinden: https://support.google.com/tagmanager/answer/6103696?hl=nl

Om aan je code te komen klik je op je GTM- Code:

Wanneer je hier op klikt krijg je een code te zien. Op de onderstaande screenshot staan de nummers naast de code. Code 1 plak je in de head van de pagina. En code 2 plak je in het bovenste gedeelte van de pagina.

Om hier te komen log in je in het CMS en ga je naar de editor toe. (Paginabeheer > layout bewerken > direct naar layout bewerking.)

Zodra je in de werk omgeving bent typ je achter je URL /layout/edit Dus wanneer je domeinnaam bijvoorbeeld domeinnaam.nl is staat er nu domeinnaam.nl/frontendEditor hier voeg je het andere gedeelte aan toe. Zie foto hieronder.

Je komt nu in de CSS terrecht. Hierin klik je op het tabje head.html hierin voeg je de code 1 toe zet deze helemaal boven aan de pagina en klik op opslaan. Nu kopieer je code 2 en plak deze zo hoog mogelijk in body-top.html en klik op opslaan. Je hebt nu de code geïmplementeerd nu moet je enkel de aanpassingen nog live zetten. Dit doe je door links op bekijk thema te klikken. Je wordt dan weer doorverwezen naar de editor. Hier klik je op publiceer deze layout en je tagmanager is geinstaleerd!