SPF records toevoegen aan je domein

PromoCat maakt gebruik van de mailingdienst Mailgun. Om jouw domein als afzender te gebruiken voor de offertes en facturen dien je dit kenbaar te maken aan Mailgun via een SPF record. Een SPF-record (Sender Policy Framework) bepaalt welke mailservers e-mails mogen versturen vanuit jouw domeinnaam.

Stap 1: Voeg eigen SPF records toe

Let op: dit domein dient overeen te komen met de e-mailadressen die worden ingesteld bij instellingen.

Door de beheerder van jouw domein dient de volgende regels (TXT record) toegevoegd te worden aan de DNS met als waardes:

v=spf1 include:mailgun.org include:smtp.pcsrv.nl ?all

Let op: Als je al SPF records had ingesteld voor je domein, dan moet je bovenstaande waardes toevoegen aan het huidige SPF record.

Stel dat je al een SPF record had voor

v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

dan wijzig je dit SPF record in:

v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:mailgun.org include:smtp.pcsrv.nl -all

Stap 2: Controleer of je de SPF records goed hebt toegevoegd

Nadat je de SPF records hebt toegevoegd kun je deze door PromoCat laten controleren. Stuur de SPF record op naar jouw contactpersoon bij PromoCat en geef hier aan met welke provider je werkt. Jouw contactpersoon gaat dit dan voor je bekijken of je het juist hebt ingesteld.

Let op: het kan tot 24 uur duren voordat de DNS wijzigingen in je records goed verwerkt zijn.

Mocht het bovenstaande niet lukken en heb je hier hulp bij nodig dan kun je dit uiteraard vragen aan je contactpersoon bij PromoCat. Wij zullen het dan voor je gaan inrichten.