Hoe voeg ik Google Maps toe aan mijn tekstpagina?

Om Google Maps toe te voegen aan bijvoorbeeld de contactpagina van jouw webshop, moet je de map van Google insluiten. Dit gaat als volgt:

Stap 1: Zoek je bedrijf op via Google Maps en klik vervolgens links boven op het hamburger menu

Stap 2: Klik nu op 'Kaart delen of insluiten'

Stap 3: Link voor het insluiten van de kaart kopiëren

Je krijgt nu een pop up te zien waarbij je het tabje 'Een kaart insluiten' selecteert en vervolgens op de knop 'HTML Kopiëren' klikt om de code te kopiëren.

Stap 4: Je logt nu in het CMS van jouw webshop in en gaat vervolgens naar het blokje 'Paginabeheer' en dan links naar 'Tekstpagina's'. Daar zie je alle tekstpagina's van jouw webshop. Je klikt nu op 'Wijzigen' achter de tekstpagina waarop je Google Maps terug wilt laten komen.

Stap 5: Je kunt nu de tekstpagina gaan bewerken en Google Maps gaan integreren. Dit doe je door eerst op 'code' te klikken bij het inhoud tekstvak.

Nu kun je daar eventueel nog een kop met 'Routebeschrijving' toevoegen en daaronder de link plakken die je vanuit Google Maps hebt gekopieerd.

Stap 6: Nu moet je de tekstpagina nog opslaan en kun je het resultaat bekijken door op de link van de tekstpagina te klikken.

Google Maps staat nu op de tekstpagina