Custommade pagina maken

Om je eigen landingspagina te maken in het CMS en niet enkel tekst maar ook afbeeldingen kun je het besten gebruik maken van een custommade pagina hierin kun je de indeling zelf bepalen zonder dat dit gevolgen heeft op de rest van de pagina's. Je maakt deze pagina aan door de volgende link achter je domein te zetten.  /themes?t=landingspagina Het gedeelte wat achter de = staat wordt de naam van de pagina je kunt het dus op de onderstaande manier doen.

• /themes?t=landingspagina
  • /themes?t=custommadepagina
  • /themes?t=eigenpagina

De dik gedrukte woorden kun je dus gebruiken als naam voor de pagina.

Om de pagina aan te maken moet je ingelogd zijn in het CMS.

Stap 1: Klik op pagina beheer

Stap 2: Klik op lay-out bewerken

Stap 3: Klik op direct naar lay-outbewerking

Stap 4: Aanmaken van de pagina

Nu we in de bewerkomgeving van de webshop zijn kunnen we de URL erachter plakken die we boven genoemd hebben  /themes?t=landingspagina Ik maak nu gebruik van "landingspagina" hier kun je uiteraard je eigen naam verzinnen die je aan deze pagina wil hangen. Het ziet er dan uit zoals onderstaand:

Wanneer je dit heb ingevuld kun je op enter klikken. Je krijgt nu de onderstaande melding:

Ververs nu even de pagina. Nu krijg je de pagina te zien alleen is hij nu helemaal leeg.

Stap 5: De pagina vullen

Om de pagina weer helemaal te vullen zodat de standaard elementen weer zichtbaar zijn maken we gebruik van de widget Duplicaat.  We beginnen met het vullen van het bovenste gedeelte van de webshop.  Je kunt bij pagina eigenschappen beginnen bij Bovenkant - Boven. Klik hier op voeg nieuw onderdeel toe en selecteer vervolgens duplicaat.

Je krijgt nu onderstaand te zien. je kunt bij de naam invullen duplicaat klik vervolgens op het menu van positie uit. Selecteer hier nu ook bovenkant boven.

Wanneer je nu de juiste duplicaat hebt gekozen klik je op de tab "opmaak" vervolgens selecteer je 12 kolommen. Klik daarna op opslaan.

Stap 6: Herhaal dit op de rest.

Herhaal deze stappen op de volgende onderdelen. Bovenkant , Bovenkant - Onder, Onderkant - Boven, Onderkant, Onderkant - Onder. Let hier wel bij op dat je de juiste onderdeel selecteert bij het kiezen van een onderdeel. Dus als je het duplicaat toevoegt bij onderkant je dan ook onderkant selecteert.

Zodra je dit hebt gedaan zou het er zo uit moeten zien.

Je ziet dat we nu de bovenkant en onderkant hetzelfde hebben gemaakt zoals het ook op de homepagina staat.

Stap 7: Inhoud vullen

Je kunt nu beginnen met het vullen van je inhoud doormiddel van te werken met de widgets. Alles wat je hier aanpast heeft geen impact op de rest van de webshop. Je kunt hier dus vrij aanpassen zolang je op deze URL blijft. Het is helaas niet mogelijk deze URL aan te passen.

Zodra je klaar bent met je pagina klik je op publiceer deze Lay-out zo wordt je pagina online gezet.