Hoe kan ik een code plaatsen op mijn website voor bijvoorbeeld het toevoegen van een chatfunctie?

Binnen de instellingen van jouw website heb je de mogelijkheid om (short)codes toe te voegen om op deze manier bijvoorbeeld een chatfunctie te kunnen implementeren.

Hiervoor heb je altijd eerst de code nodig die je in de inhoud van de website moet plaatsen. Deze code vind je altijd in je account van de plugin/dienst die je wilt toevoegen aan de website.

Zodra je deze code hebt, moet je inloggen in het CMS van jouw website.

Vervolgens ga je naar "Paginabeheer" --> links naar "Layout bewerken" en dan naar "Direct naar layoutbewerking".

Nu zit je in de editor omgeving van jouw website. Het makkelijkste is om nu het tabblad te dupliceren. Dit doe je door met je rechter muisknop op het tabblad te klikken waarin je de editor open hebt staan. Vervolgens klik je op "Dupliceer".

Nu pas je de URL aan van het tabblad wat je gedupliceerd hebt. Je voert nu achter frontendEditor/ de volgende extra tekst in: frontendEditor/layout/edit

Vervolgens klik je op enter en kom je in de css van jouw website terecht.

Vaak dien je de code voor bijvoorbeeld een chatfunctie in de "head", "body-top" of "body-bottom" te plaatsen. Deze tabjes vind je hier ook terug.

Als je de code bijvoorbeeld in de head.html moet toevoegen, dan klik je op het tabje en voeg je de code daar toe door het stukje code daar in te plakken.

Vergeet vervolgens niet om op de groene knop met "Opslaan" te klikken.

Nu kun je vervolgens testen of de code goed is toegevoegd en of de gewenste feature zoals de chatfunctie zichtbaar is. Dit doe je door naar het andere tabblad te gaan waarin de frontendEditor van jouw website nog open staat.

Je dient nu de pagina even een keer te vernieuwen zodat de wijzigingen zichtbaar zijn. Indien je de feature die je wilde toevoegen nu op jouw website terugziet (zoals bijvoorbeeld een chatfunctie), dan is de code succesvol toegevoegd.

Nu moet je vervolgens alleen nog links boven op "Publiceer deze layout" klikken om de wijzigingen/toevoegingen op de live versie te publiceren en zichtbaar te maken.