Hoe kan ik linkjes van (pdf) bestanden genereren?

Soms wil je graag van bepaalde (pdf)bestanden een linkje kunnen generen om deze vervolgens ergens anders op de webshop via een link beschikbaar te maken. Bijvoorbeeld door deze achter een afbeelding of knop te plaatsen. Dit gaat als volgt:

Stap 1: Om deze linkjes te genereren, dien je eerst in te loggen in het CMS van jouw website.

Stap 2: Vervolgens ga je naar "Paginabeheer" --> links naar "Layout bewerken" en dan naar "Direct naar layoutbewerking".

Stap 3: Nu zit je in de editor omgeving van jouw website. Het makkelijkste is om nu het tabblad te dupliceren. Dit doe je door met je rechter muisknop op het tabblad te klikken waarin je de editor open hebt staan. Vervolgens klik je op "Dupliceer".

Stap 4: Nu pas je de URL aan van het tabblad wat je gedupliceerd hebt. Je voert nu achter frontendEditor/ de volgende extra tekst in: frontendEditor/layout/edit

Stap 5: Vervolgens klik je op enter en kom je in de css van jouw website terecht.

Stap 6: Je ziet nu links een wit vlak met aan de bovenkant "Uploaded files:" en aan de onderkant een knop met "Bestanden kiezen".

Hier kun je de bestanden uploaden waarvoor je graag een linkje wilt genereren.

Stap 7: Jouw gekozen bestand komt nu onder "Uploaded files:" te staan. Om de link te genereren, klik je nu op het bestandje wat je hebt geupload.

Stap 8: Er opent nu een nieuw tabblad met een preview van het bestand welke je geupload hebt. Nu kopieer je vanaf de "/" dus in dit geval wordt dat /frontendEditor/uploads/foto.png

Deze kun je vervolgens invoegen op de gewenste plek of achter de gewenste knop.