Hoe verwijder ik bedrukkingsopties bij producten en in de shop?

In het CMS van jouw shop heb je de mogelijkheid om zelf bedrukkingsopties te verwijderen. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrukkingsopties zijn die je eerder aan een product hebt gekoppeld. Je kunt de bedrukkingsopties bij producten deactiveren of de bedrukkingsoptie helemaal uit de shop verwijderen.

1. Bedrukkingsopties bij producten deactiveren

Stap 1: Allereerst log je in het CMS van jouw webshop in.

Stap 2: Je gaat in het CMS naar het blokje "Webwinkel" en klik links op “Producten”.

Stap 3: Je zoekt nu het gewenste product of de gewenste producten op via bijvoorbeeld het zoekveld bij “Zoek product op” door het artikelnummer of de naam van het product in te voeren.

Als je bijvoorbeeld voor alle producten van een leverancier of voor producten binnen een bepaalde categorie de bedrukking wilt verwijderen, dan kun je gebruikmaken van de filteropties. Zo krijg je in 1x een volledig overzicht van alle producten, zodat je ze allemaal in 1x kunt selecteren en de bedrukking in 1x kunt verwijderen.

Stap 4: Als je de gewenste producten hebt geselecteerd waarvoor je de bedrukking wilt verwijderen, scroll je helemaal naar onderen totdat je ziet staan “Acties op geselecteerde items”  Hier selecteer je dan vervolgens de optie “Stel bedrukking in” en klik je op “Uitvoeren”.

Stap 5: Je krijgt nu een pop-up te zien met allemaal bedrukkingscodes die aangevinkt zijn. Jouw eigen bedrukkingscodes staan hier ook tussen als je eigen bedrukkingscodes hebt toegevoegd, en je verwijderd vervolgens de bedrukkingscodes die actief zijn zodat ze uitgevinkt en ontkoppeld worden.

Stap 6: Vervolgens klik je op “Opslaan” en de bedrukking wordt verwijderd.

LET OP! Het kan soms even duren voordat het zichtbaar is. Normaliter moeten de aanpassingen binnen 5 á 10 minuten wel zichtbaar zijn.

2. Bedrukkingsopties helemaal uit het CMS verwijderen

Je kunt de eigen bedrukkingsopties ook helemaal verwijderen uit de shop. Dit kun je handmatig via het CMS doen. Dit gaat als volgt:

Stap 1: Je gaat in het CMS naar het blokje "Webwinkel" en links naar "Bedrukkingsinformatie"

Stap 2: Je ziet hier nu een lijst met alle bedrukkingscodes die in de shop aanwezig zijn. Je ziet tevens een knop met "Verwijderen" staan achter de bedrukkingscodes die je zelf hebt toegevoegd. Deze kun je nu handmatig verwijderen door achter de bedrukkingscode op "Verwijderen" te klikken.