PDF stijl 2.0

Voor de opmaak van de PDF zijn er 2 opties. PDF stijl 1.0 en PDF stijl 2.0. In dit artikel wordt uitgelegd wat de beschikbare opties en instellingen voor PDF stijl 2.0 zijn.

1. PDF stijl 2.0 activeren

Stap 1: Activeer PDF 2.0 door in te loggen in het CMS van jouw webshop.

Stap 2: Ga in het CMS naar het blokje "Instellingen" en vervolgens het tabje "PDF".

Stap 3: Hier kun je de dropdown met "Algemeen" aanklikken zodat deze open klapt.

Stap 4: Klik op "Stijl 2" om te switchen naar PDF stijl 2.0 en klik vervolgens onderaan de pagina op "Opslaan" om deze PDF stijl 2.0 te activeren.

2. Instelling - Vertoning productfoto's op de offerte PDF

Op de PDF 2.0 versie heb je voor de offerte die je uitbrengt, de mogelijkheid om productfoto's op verschillende manieren naar voren te laten komen. Dit kun je als volgt instellen:

Stap 1: In het CMS van jouw webshop ga je weer naar "Instellingen", vervolgens naar het tabje "PDF" en nu klik je op de dropdown met "Offerte" om deze uit te laten klappen. Je ziet nu 3 opties staan m.b.t. de productafbeeldingen op de offerte PDF.

Optie 1 - "Toon hoofd productafbeelding op de PDF": Deze optie zal alleen de hoofdafbeelding van het betreffende product op de offerte PDF naar voren laten komen. Dit betreft dus de hoofdafbeelding die het product heeft toegewezen gekregen (door de leverancier of handmatig door jou) en zal naast de productomschrijving aan de rechter kant van de PDF worden getoond. Dit ziet er dan uit zoals onderstaand.

Optie 2 - "Hoofd productafbeelding in het groot tonen": Deze optie zal net zoals optie 1, alleen de hoofdafbeelding van het betreffende product op de offerte PDF naar voren laten komen. Echter zal de hoofdafbeelding bij deze instelling in het groot worden afgebeeld. Dit betreft dus de hoofdafbeelding die het product heeft toegewezen gekregen (door de leverancier of handmatig door jou) en zal naast de productomschrijving aan de rechter kant van de PDF worden getoond. Dit ziet er dan uit zoals onderstaand.

Optie 3 - "Toon alle productafbeeldingen op de PDF": Deze optie zal alle beschikbare productafbeeldingen van het product laten zien. Dit ziet er dan uit zoals onderstaand.

LET OP! Vergeet niet op "Opslaan" te klikken onderaan de pagina om je gewenste instellingen definitief te activeren.

3. Instelling - Bedrijfsgegevens op vervolgpagina's van de PDF

Op de PDF 2.0 versie heb je voor de offerte die je uitbrengt, de mogelijkheid om voor de vervolgpagina's (dus vanaf PDF pagina 2) bepaalde bedrijfsgegevens naar voren te laten komen. Je kunt dit als volgt instellen.

Stap 1: In het CMS van jouw webshop ga je weer naar "Instellingen", vervolgens naar het tabje "PDF" en nu klik je op de dropdown met "Algemeen" om deze uit te laten klappen. Je ziet nu verschillende opties staan bij "(Stijl 2) Informatie in de pdf header".

Stap 2: Hier kun je vervolgens aanvinken welke (bedrijfs)informatie je op de vervolgpagina's van de PDF's wilt hebben (vanaf pagina 2). Dit ziet er dan op elke vervolgpagina als volgt uit.

LET OP! Vergeet niet op "Opslaan" te klikken onderaan de pagina om je gewenste instellingen definitief te activeren.

4. Instelling - Vertoning paginanummering

Op de PDF 2.0 versie heb je voor de offerte die je uitbrengt, de mogelijkheid om voor de PDF een pagina nummering toe te voegen en kun je tevens aangegeven of je de nummering vanaf pagina 2 of gelijk vanaf de eerste pagina wilt laten tonen. Je kunt dit als volgt instellen.

Stap 1: In het CMS van jouw webshop ga je weer naar "Instellingen", vervolgens naar het tabje "PDF" en nu klik je op de dropdown met "Algemeen" om deze uit te laten klappen. Als je hier nu naar onderen scrollt, zie je op een gegeven moment staan "(stijl 2) Toon paginanummering" en "(stijl 2) Toon paginanummering op de eerste pagina".

LET OP! Vergeet niet op "Opslaan" te klikken onderaan de pagina om je gewenste instellingen definitief te activeren.