Welke cookies worden er op mijn website getrackt?

Op jouw webshop worden standaard een aantal cookies geactiveerd en getrackt. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch door een bezochte internetpagina op de computer van een bezoeker worden geplaatst. In deze cookies kunnen bijvoorbeeld de voorkeuren van de bezoeker worden vastgelegd, zodat de internetpagina bij een volgend bezoek automatisch aan deze voorkeuren kan worden aangepast. Ook kunnen (tijdelijke) cookies worden gebruikt om de werking van een internetpagina te verbeteren. Voor zover jouw webshop dergelijke cookies gebruikt, zijn deze bedoeld om de website efficiënter te laten werken en niet om gegevens over het individuele internetgebruik te verzamelen.

Onderstaand vind je een overzicht van de cookies die van toepassing zijn op jouw webshop:

1. Functionele cookies: Deze cookies zijn nodig voor de werking van de webshop. Deze cookies worden ook gebruikt als de bezoeker nog geen cookies heeft geaccepteerd.

CookieOmschrijving
PHPSESSIDBezoekerssessie waarmee bijvoorbeeld de winkelwagen en ingevulde formulieren opgeslagen worden.
SRV_IDHierin wordt bijgehouden met welke server verbinding is gemaakt, zodat de bezoeker op dezelfde server blijft tijdens zijn sessie.
cookieControlDeze cookie wordt alleen gezet als de bezoeker cookies heeft geaccepteerd. Zo kan de webshop zien of de cookies geaccepteerd zijn.

2. Tracking cookies - Google Analytics: Google Analytics is via de instellingen van de webshop te activeren door een Google Analytics code (UA code) in te voeren. Via de instellingen van de webshop is er ook een controle voor wanneer Analytics cookies gebruikt mogen worden, en of bepaalde onderdelen van Analytics wel of niet getrackt mogen worden als de cookiewaarschuwing niet is geaccepteerd. Google verwerkt de cookies volgens haar online te raadplegen privacybeleid.

CookieOmschrijving
_ga,_gat,_gidGoogle Analytics. Via instellingen is het mogelijk om al dan niet anoniem tracken toe te staan zonder cookiewaarschuwing, of Google Analytics eCommerce tracking toe te staan zonder cookiewaarschuwing.

3. Overige cookies: Jij hebt zelf de mogelijkheid om HTML en JavaScript aan jouw website toe te voegen. Hiermee kunnen dus ook andere cookies geïntroduceerd worden. Daarnaast kunnen door het invoegen van video, social media knoppen en andere objecten cookies van derde partijen worden toegevoegd. Op deze laatste twee soorten cookies heb jij geen invloed. Daarnaast zijn er een paar optionele functionaliteiten die jij wellicht zelf aanbiedt:

CookieOmschrijving
newsletterPopupAls er een nieuwsbrief-inschrijfformulier als pop-up is ingericht, dan wordt met deze cookie bijgehouden of de popup al een keer getoond is.

4. Aanvullende functionele cookies: Daarnaast worden onderstaande aanvullende cookies geplaatst. Deze cookies zijn nodig voor de werking van jouw website, welke alleen toegankelijk is met inloggegevens.

CookieOmschrijving
PHPSESSIDBezoekerssessie waardoor sessievariabelen voor de werking van jouw website kunnen worden opgeslagen.
SRV_IDHierin wordt bijgehouden met welke server verbinding is gemaakt, zodat de bezoeker op dezelfde server blijft tijdens zijn sessie.
promocatUserIn deze cookie wordt sessie-informatie specifiek voor de ingelogde gebruiker van jou bijgehouden (gebruikersnaam, rechten, e.d.).
G_ENABLED_IDPSEen cookie van Google die nodig is voor de integratie van Google Charts waarmee diagrammen worden getekend.