Browser cache wissen

Wat is cache?

De browser cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data wordt opgeslagen om zo vervolgens sneller websites voor je te laden. Het worden ook wel de tijdelijke internet bestanden genoemd.

Het kan wel eens voorkomen dat u nog een oude pagina ziet van een website die er eigelijk niet meer moet zijn. Dan is de oorzaak vaak de browser cache. Onderstaand een overzicht van de stappen die uitgevoerd dienen te worden per browser om de browser cache te legen:

Ik maak gebruik van...

Google Chrome

Stap 1: Klik rechts bovenin op de 3 puntjes

Stap 2: Klik op "Meer hulpprogramma's"

Stap 3: Klik op "Browsegegevens wissen"

Stap 4: Selecteer bij "Periode" de optie "Alles"

Stap 5: Vink alleen "Gecachte afbeeldingen en bestanden" aan

Stap 6: Klik tot slot op de knop "Gegevens wissen"

Stap 7: Start je browser opnieuw op

Je bent klaar!

Bron: https://support.google.com/accounts/answer/32050?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop
Mozilla Firefox
Stap 1: Klik rechts bovenin op de 3 streepjes

Stap 2: Vervolgens klik je op "Instellingen"

Stap 3: Klik daarna op het tabje "Privacy & Beveiliging"

Stap 4: Scroll naar het kopje "Cookies en websitegegevens"

Stap 5: Klik op de knop "Gegevens wissen"

Stap 6: Verwijder het vinkje voor "Cookies en websitegegevens" door er op te klikken

Stap 7: Zorg ervoor dat "Gebufferde webinhoud" is aangevinkt

Stap 8: Klik tot slot op de knop "Wissen"

Stap 9: Start je browser opnieuw op

Je bent klaar!

Bron: https://support.mozilla.org/nl/kb/buffer-van-firefox-wissen
Microsoft Edge
Stap 1: Klik rechts bovenin op de 3 puntjes

Stap 2: Klik vervolgens op "Instellingen"

Stap 3: Daarna klik je op "Privacy, zoeken en services"

Stap 4: Vervolgens klik je op "Kiezen wat u wilt wissen"

Stap 5: Selecteer bij "Tijdsbereik" de optie "Gehele tijd"

Stap 6: Vink alleen "Afbeeldingen en bestanden in de cache" aan

Stap 7: Zorg ervoor dat "Afbeeldingen en bestanden in de cache" wel is aangevinkt

Stap 8: Klik tot slot op de knop "Nu wissen"

Stap 9: Start je browser opnieuw op

Je bent klaar!

Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/microsoft-edge/browsergeschiedenis-weergeven-en-verwijderen-in-microsoft-edge-00cf7943-a9e1-975a-a33d-ac10ce454ca4

Mochten er problemen blijven ontstaan, dan kun je contact opnemen met hulp@promocat.nl