Een BCC emailadres instellen voor orders en offertes

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Do, 6 Jan, 2022 om 12:26 PM
Druk af

Wat is een BCC emailadres?

Een BCC (Blind carbon copy) emailadres is een ontvanger van de mail, het is net als een CC maar je ziet niet wie de andere ontvangers zijn. Daarom staat BCC ook voor 'blinde' kopie. Als een ontvanger van de mail een antwoord terug stuurt naar de verzender, dan ontvangt alleen de verzender een antwoord op de mail en dus niet de BCC ontvanger.

Let op! Je kan maar 1 emailadres toevoegen als BCC, meerdere adressen is niet mogelijk.

Hoe voeg ik een BCC emailadres toe in het CMS?

Stap 1: Ga naar het CMS van jouw webshop en klik vervolgens op "Instellingen"

Stap 2: Klik op "E-mail"

Stap 3: Scroll naar "Kopie BCC e-mailadres voor afgeronde bestelingen (laat leeg voor standaard e-mailadres)" en vul vervolgens een emailadres in die je wilt toevoegen

Stap 4: Scroll vervolgens naar beneden en klik tot slot op "Opslaan en verder"

Je bent klaar! Bij alle mails vanuit het systeem wordt dit emailadres als BCC meegestuurd.