Bedrukkingslijst

Wil je eigen bedrukking toevoegen aan de shop? Dit kun je doen door middel van het formulier in de bijlage. Om bedrukking te importeren moet dit formulier aan bepaalde eisen voldoen. Hij moet namelijk worden geïmporteerd als een CSV bestand. Hij moet worden opgeslagen als UTF-8 Het veldscheidingsdeken moet zijn En het tekst scheidingsteken moet zijn "

Ik leg de stappen uit hoe je dit in excel gebruikt. (Het makkelijkst is even om hetzelfde programma te gebruiken de download link vind je hier https://www.libreoffice.org/donate/dl/win-x86_64/6.4.4/nl/LibreOffice_6.4.4_Win_x64.msi )

Wanneer je het bestand opent die je helemaal onderaan de pagina vind krijg je onderstaand te zien:

Het is de bedoeling dat je de instellingen exact hetzelfde hebt als hierboven. Wanneer je dat hebt klik je op OK.

Je krijgt nu onderstaand te zien:

Drukcode

Bedenk een drukcode die voor straks makkelijk is om te onthouden zodat je weet bij welke artikelen je welke code moet koppelen.

Bedrukkingsmethode
Zet hier de soort bedrukking zeefdruk, tampondruk etc, mag ook leeg zijn als het niet van toepassing is.

Afmeting

Zet hier de afmeting van de opdruk neer bijv: 40×5mm.

Positie

Dit bepaald de positie van de opdruk. Wanneer je in de shop zou kijken dus stel dat je hier neer zou zetten: "naast de clip" dan komt dit er als volgt uit te zien. Je ziet dan dus dat hij de afmeting en positie samenvoegt.

Aantal drukkleuren

Je hebt verschillende druk kleuren zie de tabel hieronder:

DrukkleurHoe je het in de lijst toevoegt
1 kleur opdruk 1
2 kleuren opdruk2
3 kleuren opdruk3
4 kleuren opdruk4
Full Colour opdrukfc
Borduringb
Gravureg

Instelkosten

Hier kun je de totale instelkosten neerzetten per drukkleur. Bijv: 1 kleur opdruk is 45,- maar voor 2 kleuren is het bijv 90,- zet dan bij de instelkosten voor 2 druk kleuren 90 neer. Let wel op dat bij elke staffel van dezelfde drukkleur dezelfde instelkosten gerekend moet worden.

Staffel

Zet hier de staffel neer die geldt voor de ze bedrukking.

Prijs

Zet hier de prijs van de bedrukking neer.

LET OP!! KOLOM VOLGORDE IS VERPLICHT, KOLOM NAAM MAAKT IN DIT GEVAL NIET UIT.

Wanneer je klaar bent met het invullen van de lijst moeten we de lijst opslaan. Dat doe je als volgt. Je klikt op bestand > Opslaan als.

Wanneer je dat hebt gedaan krijg je het volgende te zien. Het is de bedoeling dat je het opslaat als CSV en dat je onderaan filterinstellingen bewerken aan hebt gevinkt. Wanneer je dat gedaan hebt klik je op opslaan.

Je krijgt nu de onderstaande melding te zien. Je kies hier voor gebruikt tekst CSV formaat.

Zet nu de volgende instellingen zoals hieronder weergegeven

We hebben nu het bestand in het juiste formaat opgeslagen. Nu moet hij nog worden ingelezen, dat doe je op de volgende manier.

Ga naar instellingen in het CMS en klik links op bedrukkingsinformatie.

Druk op de knop bedrukking importeren

En upload het bestand hier dat je hebt opgeslagen en klik op voeg toe aan wachtrij. De lijst wordt nu geüpload.

Hoe je de bedrukking vervolgens kunt instellen vind je hier: https://hulp.promocat.nl/nl/support/solutions/articles/48000946368-eigen-bedrukking-toevoegen-en-koppelen