Wat is het verschil tussen de marge types?

Geschreven door Steven van der Wijk
Gewijzigd op: Do, 25 Jun, 2020 at 2:08 PM

Je hebt 2 verschillende marge types, namelijk minimale afname en staffel rij.


Minimale afname:

Met de minimale afname kun je een staffel maken voor de betreffende leverancier. Stel de leverancier heeft de onderstaande margetabel actief.


Alleen stel dat je de staffels aan toe wil voegen dan kun je dit doen door de optie minimale afname te gebruiken. Dit ziet er dan als volgt uit:

 Hoe dit er uit eindelijk uit komt te zien zie je hieronder. Hij heeft nu de marges samengevoegd. 

Je kunt er ook voor kiezen om de staffels van de leverancier niet te gebruiken dit doe je door de selectie box  Deze margetabel overschrijft die van de leverancier aan te vinken.

Wanneer je dit aanvinkt komt je marge tabel er zo uit te zien. Je ziet dus dat er niks meer van de staffels van de leverancier laat zien. Ook zie je dat hij de minimale afname heeft aangehouden van jouw staffel. De betekend dus dat alle artikelen van de betreffende leverancier van 10 stuks beginnen. 


Stel je zou de het selectie boxje van "Deze margetabel overschrijft die van de leverancier" niet aan vinken en enkel het andere vinkje 

Dan komt de marge tabel er uit te zien zoals onder. Je ziet dan dus dat hij de staffels behoud en samenvoegt en dat afname begint met de 1e staffel die jij hebt ingevuld. 


Staffel rij

De staffel rij werkt net even iets anders die berekend de marge op basis van de staffels van de leveranciers. Dus stel dat we deze prijzen weer hebben. 


En we zetten de marge type op staffelrij in plaats van op minimale afname dan zetten we dit er als volgt in. Je ziet hieronder dat we nu in plaats van staffels gewoon nummers op 1 volgt er in hebben gezet. Dit is omdat je hiermee bepaalt welke staffel je welke marge berekend. 

Het komt er dan zo uit te zien. Je ziet dat hij bij de 1e staffel nog dezelfde prijs heeft als de prijzen hier boven. Je ziet dat de 2e staffel als iets goedkoper wordt en de 3e staffel ook al weer iets goedkoper. Hij berekend nu dus de marge op basis van de staffels die de leverancier aangeeft.