Verzendkosten instellen

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Wo, 12 Apr, 2023 om 11:57 AM
Druk af

Verzendkosten, een krachtige marketingtool!

De verzendkosten binnen jouw webshop zijn een krachtige marketing tool. Klanten begrijpen dat het verzenden van een bestelling geld kost. Je kunt door te spelen met je verzendkosten de ideale mix tussen een attractieve verkoopprijs en acceptabele verzendkosten zelf bepalen. Het finetunen van deze verhouding kan zelfs leiden tot een hoger bestedingspatroon

Het instellen van verzendkosten

Er zijn 3 opties om verzendkosten te activeren. Elke optie kan individueel worden geactiveerd. Hieronder een korte uitleg per optie.

Standaard verzending
Stel een vast verzendtarief in op alle bestellingen.

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Open de tab "Verzendmethodes"

Stap 3: Klap "Standaard" uit

Stap 4: Vul de "omschrijving" (naam label) van de verzendmethode in

Stap 5: Vul bij "kosten" in wat het verzendtarief is

Stap 6: Geef bij "beschikbaar in shop" aan "ja"

Stap 7: Klik onderin op "Opslaan en verder"

Snelle verzending
Stel een hoger verzendtarief in voor bestellingen die spoed zijn.

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Open de tab "Verzendmethodes"

Stap 3: Klap "Snelle verzending" uit

Stap 4: Vul de "omschrijving" (naam label) van de verzendmethode in

Stap 5: Vul bij "kosten" in wat het verzendtarief is

Stap 6: Geef bij "beschikbaar in shop" aan "ja"

Stap 7: Klik onderin op "Opslaan en verder"

Variabele verzending (Populair)
Varieer van verzendtarief op basis van het orderbedrag.

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Open de tab "Verzendmethodes"

Stap 3: Klap "Variabele verzendmethode" uit

Stap 4: Vul de "omschrijving" (naam label) van de verzendmethode in

Stap 5: Vul bij "verzendkosten voor sample" in wat het verzendtarief is voor samples die worden besteld

Stap 6: Geef bij "kosten" aan welke verzendkosten je wilt hanteren

De verzendkosten kunnen verschillen o.b.v. het orderbedrag. Er zijn 2 kolommen "Minimale bedrag" en "Prijs".

Bij "Minimale bedrag" geef je het vanaf bedrag aan waarbij de prijs die je hiervan rechts invult hoort.

Voorbeeld

Momenteel geldt voor een orderbedrag vanaf 0 tot 500 euro een verzendtartief van € 12,00. Is mijn orderwaarde boven de 500 euro, dan is mijn verzendtarief € 0,00 (gratis).

Stap 7: Geef bij "beschikbaar in shop" aan "ja"

Stap 8: Klik onderin op "Opslaan en verder"

Tip!

Hoge verzendkosten kunnen de klant afschrikken. Ons advies is de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Gratis verzending vanaf een bepaald orderbedrag is een mooie manier om extra verkoop te genereren.