Hoe kan ik de diepte van mijn categorieweergave aan de voorkant van de webshop aanpassen?

Natascha Groels
Geschreven door Natascha Groels
Gewijzigd op: Ma, 25 Jan, 2021 om 2:36 PM
Druk af

De diepte van de categorieweergave staat door ons standaard ingesteld op de instelling dat je bij een productcategorie altijd alle producten binnen de betreffende categorie ziet, en aan de linker kant gelijk de filtermogelijkheden hebt voor de subcategorieën.


Nu kan het zijn dat je hier graag een andere weergave wilt hebben. Bijvoorbeeld dat je bij de categorieën eerst in blokjes de hoofdcategorieën ziet en bij het doorklikken steeds een stapje dieper in de subcategorieën komt. Zoals onderstaand voorbeeld.


Indien je dit wilt wijzigen, dan kun je dat via het CMS van jouw webshop doen. Allereerst ga je hiervoor binnen het CMS naar "Instellingen" en vervolgens naar het tabje "Webwinkel"


Vervolgens scroll je naar onderen totdat je ziet staan "Toon producten vanaf categorie niveau". Deze staat standaard ingesteld op "Twee na laagste niveau" waardoor je dus alle producten te zien krijg binnen de categorie en met aan de linker kant de filter mogelijkheden op subcategorie niveau.Indien je deze weergave graag wilt wijzigen naar de categorieblokjes zoals eerder beschreven, dan kun je bij "Toon producten vanaf categorie niveau" in de dropdown de optie "Laagste niveau" selecteren.


Vervolgens klik je nog onderaan de pagina op "Opslaan en verder" om de wijzigingen op te slaan. Vanaf nu zullen het klikken op de categorie de categorieblokken te zien zijn in plaats van gelijk de producten.