Productafbeeldingen wijzigen

Natascha Groels
Geschreven door Natascha Groels
Gewijzigd op: Ma, 8 Feb, 2021 om 10:28 AM
Druk af

Voor het wijzigen van een productafbeelding zijn er 3 mogelijkheden, welke afhankelijk zijn van hoe de producten in de webshop zijn toegevoegd en/of geïmporteerd.

Optie 1: Producten van aangesloten/ingeladen leveranciers
Optie 2: Producten die je zelf handmatig hebt toegevoegd via het CMS
Optie 3: Producten die via het excel format van PromoCat zijn ingelezen in jouw shop

Onderstaand worden alle opties uitgelegd.

1. Producten van aangesloten/ingeladen leveranciers

Hierbij gaat het om producten van leveranciers die zijn aangesloten bij PromoCat. Het betreft dus niet een lijst met door jou aangeleverde producten via het productformat van PromoCat voor het inlezen van eigen artikelen.

Stap 1: Om een productafbeelding van een aangesloten leverancier te wijzigen, log je allereerst in het CMS van jouw webshop in.

Stap 2: Vervolgens ga je naar 'Webwinkel' en klik je op 'Producten'

Stap 3: Je zoekt het gewenste product op en klikt op 'Wijzigen' bij het product waarvan je de afbeelding wilt wijzigen

Stap 4: Je zit nu in de bewerkingspagina van het product. Je scrollt vervolgens naar onderen totdat je de eerste variant van het product tegen komt (het kan zijn dat sommige producten maar 1 variant hebben, dus dan zie je er ook maar 1 verschijnen).

Stap 5: Je klikt op de variant waarvan je de afbeelding wilt wijzigen. Indien je voor alle varianten de afbeeldingen wilt wijzigen, dan kun je gewoon beginnen met de eerste variant.

Stap 6: Je scrollt binnen de variant iets naar beneden totdat je de afbeeldingen tegenkomt. Nu kun je eventueel afbeeldingen verwijderen die je niet meer zichtbaar wilt hebben, of juist afbeeldingen toevoegen door op 'Bestanden kiezen' te klikken en een afbeelding van je computer toe te voegen.

LET OP! Enkel bestanden met de extensie .png .jpg en .gif zijn toegestaan. Houdt er ook rekening mee dat er geen spaties in de bestandsnaam van de afbeeldingen staan. Indien dit wel het geval is, zal de afbeelding niet worden getoond.

Stap 7: Zodra je de gewenste afbeelding via 'Bestanden selecteren' hebt toegevoegd, gaat het systeem bezig met het uploaden van de afbeelding. Zodra de afbeelding succesvol is toegevoegd, dan komt de afbeelding vooraan in de reeks met productafbeeldingen te staan en kun je eventueel de volgorde van de afbeeldingen waarin ze getoond moeten worden nog aanpassen.

Stap 8: Tenslotte klik je onderaan bij de aangepaste productvariant nog op 'Variant opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

LET OP! Het kan soms heel even duren voordat de afbeelding zichtbaar is aan de voorkant van de webshop.

2. Producten die je zelf handmatig hebt toegevoegd via het CMS

Hierbij gaat het om producten die jij zelf handmatig via het CMS hebt ingevoerd. Het betreft dus niet een product van een leverancier die via onze database is ingelezen of een lijst met door jou aangeleverde producten via het productformat van PromoCat voor het inlezen van eigen artikelen.

Producten die je zelf handmatig hebt toegevoegd, kun je eenvoudig via het CMS terugvinden.

Stap 1: Om een productafbeelding van een door jou handmatig toegevoegd product te wijzigen, log je allereerst in het CMS van jouw webshop in.

Stap 2: Je gaat nu naar het blokje "Webwinkel" en dan links naar "Producten"

Stap 3: Vervolgens kun je bij "Supplier" in de dropdown de optie "Eigen producten / geen leverancier" aanklikken waarbij alle handmatig toegevoegde producten zichtbaar worden.

Vanaf hier kun je nu dezelfde stappen doorlopen als bij optie 1 "Producten van aangesloten/ingeladen leveranciers"

3. Producten die via het excel format van PromoCat zijn ingelezen in jouw shop

Hierbij gaat het om producten die via een lijst met door jou aangeleverde producten via het productformat van PromoCat zijn ingelezen. Hiervoor heb je destijds afbeeldingen bij ons aangeleverd en in de productlijst bij de juiste producten ingevuld in de kolom "Afbeelding 1" - "Afbeelding 2" etc.

Indien je afbeeldingen van bestaande producten wilt wijzigen, dient de afbeeldingsnaam van de nieuwe afbeelding anders te zijn dan de afbeelding die er nu al in staat (zie hiervoor de productlijst die je destijds bij ons hebt aangeleverd).

Stel dat van een bestaand product waarvoor je de afbeelding wilt wijzigen in kolom "Afbeelding 1" deze afbeelding staat ingevuld: "balpen-wit-voorkant.png"

Dan moet hier nu een andere naam komen te staan welke uiteraard wel weer overeenkomt met de bestandsnaam van de daadwerkelijke afbeelding.

Het beste is om de nieuwe afbeelding een compleet andere naam te geven of er simpelweg "-nieuw" tussen te zetten.

Dan ziet dit er als volgt uit: "balpen-wit-voorkant-nieuw.png".

Je geeft dan de daadwerkelijke afbeelding ook de naam "balpen-wit-voorkant-nieuw.png" zodat ze bij het inlezen weer gematched kunnen worden.

Indien je extra nieuwe afbeeldingen bij een product wilt toevoegen die er nog niet eerder in stonden, dan kun je die in de extra kolommen voor de afbeeldingen gewoon toevoegen.

De nieuwe afbeeldingen en de aangepaste productlijst kun je vervolgens weer naar ons sturen zodat wij hem voor je in kunnen lezen. De afbeeldingen zullen dan automatisch in de shop zichtbaar worden, mits de bestandsnamen van de nieuwe afbeelding exact overeenkomen met wat er in de productlijst is ingevuld.

Belangrijk is daarom altijd om te controleren of:

- De bestandsnaam van de afbeelding die er nieuw in moet komen een andere naamgeving heeft dan de bestandsnaam van de afbeelding die nu in de lijst staat (indien je bestaande afbeeldingen wilt vervangen door nieuwe). Als je namelijk wel een nieuwe afbeelding hebt, maar de naam van de afbeelding hetzelfde laat als de afbeelding die er al in staat, dan leest het systeem deze afbeelding niet in omdat hij geen "verschil" ziet.

- De bestandsnaam in het productformat bij de kolommen "Afbeelding 1" - "Afbeelding 2" etc. exact overeenkomt met de daadwerkelijke afbeelding die je ons toestuurt. Indien de afbeelding dus "balpen-wit-voorkant-nieuw.png" heet, dan dient dit ook exact zo in het productformat ingevoerd te worden. Inclusief de extensie .png of .jpg - afhankelijk van het bestand.

- Er geen typefouten in staan. Denk hierbij aan verschillen in hoofdletters, kleine letters, spaties, koppeltekens missende extensies (zoals .png of .jpg) etc. die af kunnen wijken in de daadwerkelijke bestandsnaam van de afbeelding vs. de genoteerde afbeeldingnaam in de kolommen van het productformat.