Betalen met Mollie

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Wo, 21 Jun, 2023 om 2:33 PM

Let op!

Mollie is geen standaard webshop module. Voor de integratie van Mollie vragen wij een eenmalige fee van € 150,- Met deze fee onderhouden wij onze koppeling, om te garanderen dat deze blijft werken.

Voorwaarden

Voordat je kan beginnen met Mollie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn bepaald door Mollie en belangrijk om succesvolle betalingen te kunnen voldoen.

1. In de checkout moet een vinkje staan om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden
  2. In de algemene voorwaarden zijn de volgende onderdelen benoemd
    1. Het KVK nummer (KBO voor Belgische bedrijven).
    2. Het BTW nummer (Indien beschikbaar).
    3. Het vestigingsadres.
    4. Het telefoonnummer of andere manier vorm live contacteren.
    5. Een emailadres of contactformulier
  3. Daarnaast is het belangrijk dat op de website zelf een duidelijke omschrijving van de producten of diensten beschikbaar is.
  4. Zijn de verzendmethoden beschikbaar en is er een retourbeleid

Beginnen met koppelen

Om te beginnen met Mollie is het van belang dat de addon wordt geactiveerd. Het activeren van deze addon gaat via PromoCat. Hiervoor kan je mailen naar hulp@promocat.nl. Belangrijk is dat je PromoCat jouw account ID van Mollie meestuurd. Deze vind je binnen Mollie.

Voordat je begint met Mollie koppelen aan de webshop, moet je in Mollie eerst een website profiel hebben aangemaakt.

Meer informatie: Kan ik een websiteprofiel toevoegen of wijzigen? – Mollie Support

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Instellingen"

Stap 3: Open de tab "Betaalmethodes"

Stap 4: Hier beneden vind je "Mollie", klap deze uit.

Stap 5: Vul bij "Mollie profiel sleutel" de API key in vanuit Mollie

Stap 6: Vul het label in onder "Betaaloptie label"

Dit label wordt getoond aan de voorkant als keuze voor betaalmethode

Stap 7: Klik onderaan op "Opslaan en verder"