Google Shopping Feed voor Merchant Center

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Do, 6 Apr, 2023 om 3:11 PM
Druk af

Wat is Google Shopping Feed?

Google Shopping Feed wordt gebruikt voor Merchant Center. De datafeed wordt gebruikt om alle informatie over producten, prijzen, verzendkosten, voorraad en meer vanaf je website binnen Merchant Center te importeren. Vanuit Merchant Center kan Google deze data weer gebruiken, bijvoorbeeld voor Google AdWords om Ads te draaien.

Google Shopping Feed activeren
Hoe activeer je de Google Shopping Feed?

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Instellingen"

Stap 3: Open de tab "Webwinkel"

Stap 4: Zet de instelling "Google Shopping Feed genereren" aan

Stap 5: Klik onderaan de pagina op "Opslaan en verder"

Google Shopping Feed downloaden of automatiseren
Download de Google Shopping Feed XML of automatiseer deze binnen Merchant Center

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Exports"

Stap 3: Klik op "Bekijken" om de Shopping Feed XML te downloaden. Wil je de Shopping Feed URL hebben om deze te automatiseren binnen Merchant Center, dan klik je met jouw rechtermuisknop op "Bekijken" en vervolgens op "Koppeling kopiëren". De gekopieerde URL kan je gebruiken binnen Merchant Center om de datafeed te automatiseren.

Google Shopping Feed regenereren
Genereer de Shopping Feed opnieuw

Ben je van mening dat de Shopping Feed niet klopt met de data zoals deze hoort te zijn? Dan kan je de Shopping Feed handmatig opnieuw genereren.

Het opnieuw genereren van de Shopping Feed kan simpelweg door achter jouw webshop URL het volgende pad te plaatsen "/feed/googleShoppingFeed?regenerate=1".

Ter voorbeeld krijg je dan "jouwdomein.nl/feed/googleShoppingFeed?regenerate=1"

Let op!

Het opnieuw genereren van de Google Shopping Feed kan tot een aantal uur duren. Dit varieert o.b.v. het aantal actieve producten binnen jouw webshop. Alle artikelen met de status "goedgekeurd" worden hier in opgenomen.