PDF instellingen

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Vr, 7 Apr, 2023 om 10:53 AM
Druk af

Waar pas ik mijn PDF instellingen aan?

Om de stijl van jouw PDF aan te kunnen passen heb je toegang nodig tot de back-end (CMS) van jouw webshop.

Deze URL begint vaak met "cms", een voorbeeld hiervan is cms.promocat.nl

Stap 1: Login op het CMS van jouw webshop

Stap 2: Ga naar "Instellingen"

Stap 3: Navigeer naar de tab "PDF"

PDF instellingen per PDF-type

Binnen de PDF instellingen tab zijn er een aantal opties voor het bewerken van verschillende PDF stijlen. Zie hier onder de opties per stijl die je kunt wijzigen.

Algemeen

Hier vind je de algemene PDF instellingen. De wijzigingen die je hierin doorvoert gelden voor alle PDF soorten zoals jouw orderbevestiging pdf, offerteaanvraag pdf, factuur pdf, etc.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Het logo op jouw PDF
  • Email adres van de klant wel of niet tonen op de PDF
  • Paginering tonen op de PDF
  • Tonen welke variant van het product het is (Bijvoorbeeld: Kleur rood, zwart of groen)
  • +Meer
Offerteaanvraag

Hier vind je alle instellingen rondom jouw offerteaanvraag PDF.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Extra verwerkte tekst op de PDF
  • Wel of geen prijzen tonen
  • +Meer
Offerte

Hier vind je alle instellingen rondom jouw offerte PDF.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Extra verwerkte tekst op de PDF
  • Factuur of afleveradres tonen op de PDF
  • Productafbeeldingen tonen binnen PDF
  • +Meer
Bestelling

Hier vind je alle instellingen rondom jouw orderbevestiging PDF.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Extra verwerkte tekst op de PDF
  • Factuur of afleveradres tonen op de PDF
  • Leveringsvoorwaarden tonen op de PDF
  • +Meer
Factuur

Hier vind je alle instellingen rondom jouw factuur PDF.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Extra verwerkte tekst op de PDF
  • Ordernummer op de factuur PDF tonen
  • Afleveradres tonen op de PDF
  • +Meer
Pakbon

Hier vind je alle instellingen rondom jouw pakbon PDF.

Je kunt hier dingen aanpassen zoals

• Extra verwerkte tekst op de PDF
  • Logo tonen op de pakbon PDF
  • Prijzen tonen of verbergen op de PDF
  • Aan wie de pakbon geadresseerd is (Bedrijfsnaam of Afleveradres)
  • +Meer
Inkooporder

Hier vind je alle instellingen rondom jouw inkooporder PDF.

Je kunt hier aanpassen wat de vervangende tekst is voor een prijs die "0" weergeeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn "gratis" of "op aanvraag".

10 Wijzigingen die jouw PDF beter maken!

Hier onder vind je 10 van onze tips om jouw PDF te verbeteren.

1. Alle stijlen: Vul onder alle PDF formats zoals de "Offerteaanvraag, bestelling, etc.". het tekstvak "Offerte PDF tekst onder" in met een disclaimer naar jouw algemene voorwaarden. Bijvoorbeeld
    Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze offertes, orderbevestigingen, verkopen, leveringen, overeenkomsten, producten en diensten. Je vindt onze voorwaarden terug op onze website: www.promocat.nl
    Algemeen: Zet "Toon variant attributen op productregels" aan. Dit zorgt ervoor dat op de PDF duidelijk is, welke variant van het artikel is toegevoegd.
  2. Algemeen: Zet onder "Informatie in de PDF header" de volgende onderdelen aan. Bedrijfsnaam, Straat + Huisnummer, Postcode + Plaats, Telefoonnummer, Email. Dit zorgt ervoor dat op elke pagina jullie bedrijfsinformatie naar boven komt.
  3. Algemeen: Zet "Uitgebreide productomschrijvingen op de pdf" aan. Dit zorgt ervoor dat op de PDF een duidelijke korte omschrijving van het artikel wordt vermeld. Om verassingen voor de klant te voorkomen, en makkelijk voor de boekhouding.
  4. Algemeen: Zet "Toon bewerking omschrijving op offerteaanvraag/offerte pdf" aan. Dit zorgt ervoor dat de bedrukking/bewerking die de klant heeft gekozen, wordt getoond op de aanvraag.
  5. Algemeen: Zet "Toon paginanummering" aan. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht.
  6. Offerteaanvraag: Zet "Laat "Bekijk productinformatie" links op de PDF zien in de aanvraag" aan. Dit zorgt ervoor dat klanten makkelijk naar het product op de website kunnen navigeren via de PDF.
  7. Bestelling: Zet "Toon afleveradres op order" aan. Zo wordt duidelijk het afleveradres vermeld op de order.
  8. Bestelling: Zet "Toon factuuradres op order" aan. Zo wordt duidelijk het factuuradres vermeld op de order.
  9. Factuur: Zet "Toon ordernummer op factuur PDF" aan. Zo is er een makkelijke referentie naar de orderbevestiging die bij de factuur hoort.
  10. Factuur: Zet "Toon betalingsmethode op facturen" aan. Zo kan je makkelijk terugzien welke betalingsmethode is gebruikt voor het afronden van de order en betalen van de factuur.