Marge instellen op bedrukkingsprijzen en instelkosten

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Ma, 12 Dec, 2022 om 10:43 AM
Druk af

Welke soort bedrukking en instelkosten marges zijn er?

Je kunt binnen de webshop op 2 manieren een marge instellen op de bedrukkingsprijzen en instelkosten.

Algemene marge instellen
Stel voor alle leveranciers een algemene bedrukkingsprijzen en instelkosten marge in

Stap 1: Ga naar "Instellingen"

Stap 2: Open de tab "Promobase"

Stap 3: Navigeer naar "Marges"

Hier vind je 3 opties, waarvan je 2 nodig bent.

1. Marge factor voor bedrukking instelkosten
  2. Marge factor voor bedrukkingsprijzen

Stap 4: Stel de gewenste margefactor in voor alle leveranciers

Informatie

Dit overschrijft niet jouw marge instellingen per leverancier

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan en verder"

Marge instellen per leverancier
Stel specifiek op leveranciers niveau een bedrukkingsprijzen en instelkosten marge in

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Suppliers"

Stap 3: Klik op "Wijzigen" bij de leverancier waar jij de marge wil instellen

Stap 4: Vul de gewenste marge velden in

Hier vind je 2 opties

1. Standaard marge bedrukking
  2. Standaard instelkosten marge

Let op!

Het is belangrijk dat je enkel de velden invult met het kenmerk "Marge" in het label

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan en verder"

Standaard instelkosten bedrag instellen per leverancier

Stel een standaard bedrag in voor de instelkosten per leverancier. Je kan ervoor kiezen om voor elke kleur een vast bedrag te hanteren of een standaard instelkosten bedrag voor graveren of borduren.

Hoe stel ik dit in?
Klik hier voor meer informatie.

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Suppliers"

Stap 3: Klik op "Wijzigen" bij de leverancier waar jij de marge wil instellen

Stap 4: Vul de gewenste standaard instelkosten velden in met een bedrag

Hier vind je 3 opties

1. Standaard instelkosten per kleur
  2. Standaard instelkosten gravure
  3. Standaard instelkosten borduring

Let op!

Vul geen euro teken in. Enkel een bedrag als "44,95" voldoet.

Het is belangrijk dat je enkel de velden invult met het kenmerk zonder "Marge" in het label.

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan en verder"

Voorrangsregels

Voorrangsregels zijn regels die op elkaar aansluiten, echter krijgt de één altijd prioriteit boven de andere regel. In het geval van instelkosten marges is het zo, dat hoe specifieker de instelling hoe zwaarder deze meetelt.

Onderstaand vind je een prioriteiten schema. Deze loop van x tot x. 1 Telt het meest zwaar en hoe hoger het getal hoe minder zwaar.

RangInstelling
1Instelling op leverancier niveau
2Algemene instelling

Meer over marges?