Mailinstellingen en orderstatussen

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Ma, 27 Mrt, 2023 om 2:19 PM
Druk af

Gepersonaliseerde mails, wie wil dat nou niet?

De standaard 'PromoCat' mailtekst wil je natuurlijk jouw eigen maken. Gelukkig biedt PromoCat hier meerdere mogelijkheden voor. Je kan per orderstatus aangeven of je een mail wilt versturen naar de klant, welke mailtekst hier in moet staan en welke PDF hier bijgevoegd moet worden.

Welke orderstatussen zijn er?

PromoCat biedt een aantal orderstatussen standaard aan. Hieronder een korte toelichting

• Aangemaakt
    De bestelling is aangemaakt, maar nog niet betaald. De gebruiker is hoogstwaarschijnlijk afgehaakt.
  • Geaccepteerd door klant
    De bestelling is aangemaakt en ook betaald.
  • Verwerken
    De bestelling wordt verwerkt.
  • Verzamelen
    De artikelen en orderinformatie wordt verzameld.
  • Wachten op betaling
    De bestelling is aangemaakt, maar nog niet betaald. Deze status krijgt de bestelling zodra er nooit wordt betaald (Indien betaalprovider is gekoppeld)
  • In voorbereiding
    De order wordt voorbereid op verzending.
  • Verzonden
    De bestelling is verzonden naar de klant.
  • Gedeeltelijk verzonden
    De bestelling is gedeeltelijk verzonden naar de klant.
  • Gedeeltelijk betaald
    De bestelling is gedeeltelijk betaald door de klant.
  • Geannuleerd
    De bestelling is geannuleerd door de klant.
  • Retour
    De bestelling is retour gekomen.
  • Fraude
    De bestelling is gemarkeerd als fraude.
  • Afgerond
    De bestelling is afgerond, er zijn geen openstaande taken.

Beginnen met instellen

Nu je weet hoe het werkt kunnen we beginnen met het instellen. Kies onderstaand een onderwerp waar je mee aan de slag wil gaan.

Mail inhoud wijzigen
Wijzig de tekst die wordt meeverzonden in de mail naar de klant

Stap 1: Ga naar "Bestellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Bestelstatus en berichten"

Stap 3: Zoek de gewenste mailstatus op en klik op "Mailinstellingen wijzigen"

Stap 4: Pas het onderwerp of de inhoud aan.

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan"

Mail versturen bij toegekende orderstatus
Geef aan of er een mail verstuurd moet worden bij toegekende orderstatus

Stap 1: Ga naar "Bestellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Bestelstatus en berichten"

Stap 3: Zoek de gewenste mailstatus op en klik op "Mailinstellingen wijzigen"

Stap 4: Bij "Verzenden aan klant" zet je het vinkje aan.

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan"

PDF versturen bij orderstatus
Verstuur de mail met bijgevoegde PDF

Stap 1: Ga naar "Bestellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Bestelstatus en berichten"

Stap 3: Zoek de gewenste mailstatus op en klik op "Mailinstellingen wijzigen"

Stap 4: Bij "Verstuur pdf mee" selecteer je de PDF die je wilt mee versturen

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan"

Nieuwe orderstatus aanmaken
Maak een nieuwe orderstatus aan die je zelf kan selecteren bij een bestelling

Stap 1: Ga naar "Bestellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Bestelstatus en berichten"

Stap 3: Bovenaan de pagina klik je op "Nieuwe status toevoegen"

Stap 4: Bij "Actief" en bij "Mag handmatig geselecteerd worden" zet je het vinkje aan.

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan"

Orderstatus aan of uit zetten
Zet een bepaalde orderstatus op inactief of juist op actief

Stap 1: Ga naar "Bestellingen"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Bestelstatus en berichten"

Stap 3: Zoek de gewenste mailstatus op en klik op "Status wijzigen"

Stap 4: Bij "Actief" en bij "Mag handmatig geselecteerd worden" zet je het vinkje uit.

Stap 5: Klik onderaan op "Opslaan"

Meer doen met mailing?