Script plaatsen op mijn webshop

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Wo, 21 Jun, 2023 om 2:47 PM
Druk af

Wat is een script?

Een script is een stuk(je) code die in een programmeertaal wordt geschreven met als doel een specifieke functie vervullen. Veel websites en webshops maken hier gebruik van. Een aantal voorbeelden zijn

Hoe en waar plaats ik mijn script?

Tip!

Het inladen van meerdere scripts op jouw webshop in de code kan zorgen voor vertraging op jouw website. Wij adviseren scripts toe te voegen via Google Tag Manager. Deze tool laad de scripts asynchroon in, waardoor jij optimale laadtijden ontvangt. Meer informatie: Hoe installeer ik Google Tag Manager op mijn website?

Een script plaatsen is enorm eenvoudig, dit gaat in 4 simpele stappen.

Let op!

Afhankelijk van wie de script-provider is krijg je instructies mee over waar je het script moet plaatsen. Hoofdzakelijk zal dit zijn in de <head>, <body> top of </body> bottom zijn

Stap 1: Ga naar de layoutbewerking.

Meer informatie: Hoe kom ik in de layout bewerking?

Stap 2: Open de code editor van de layoutbewerking.

Meer informatie: Hoe bewerk ik de head, CSS of Javascript?

Stap 3: Plak jouw script in de tab waar nodig.

Dit kan de head, bod-top of body-bottom zijn. Zelden kan dit de 'installation.js' en bijkomend 'installation.css' zijn.

Stap 4: Publiceer jouw layout om de wijzigingen live zichtbaar te maken.

Meer informatie: Aangepaste layout publiceren