Eigen producten invoeren

Er zijn 2 manieren om eigen producten in te voeren

Manier 1: Producten via onze standaard excel invoeren - Dit bestand kun je HIER of onderaan dit artikel downloaden.

Manier 2: Zelf producten handmatig via het CMS invoeren

Belangrijk is echter wel om te weten welke manier voor jou de beste is:

Kies voor aanlevering via Excel
- Indien je graag een 0% BTW percentage aan eigen producten wilt hangen, dan is dat alleen mogelijk door ons een excel met de producten aan te leveren waarbij het BTW percentage op 0% komt te staan. Dit kun je zelf niet via het CMS bij een eigen product toevoegen en dient dus via de excel doorgevoerd te worden.

- Indien je eenvoudig meerdere artikelen in 1x wilt uploaden en ze direct in de door jou gewenste categorieën wilt toevoegen.

Manier 1 - Producten via het Excel format van PromoCat uploaden

Stap 1: Allereerst download je het excel format van PromoCat. Als je dit nog niet hebt gedaan, klik dan HIER

Stap 2: Vervolgens vul je het bestand met jouw eigen artikelen.

LET OP! Alle kolommen die rood gemarkeerd zijn, zijn verplicht om in te vullen.

BELANGRIJK! Houdt bij het invullen altijd rekening met onderstaande punten

1. Deze kolommen zijn verplicht en moeten informatie bevatten - Zie ook voorbeeld data in de excel.

- Kolom A: Productcode - dit is de hoofdcode van een product

- Kolom B: Productnaam - algemene productnaam van het product

- Kolom C: Variantcode - productgebonden artikelnummer - mag hetzelfde zijn als productcode als er geen meerder varianten van hetzelfde product zijn.

- Kolom D: Variantnaam - productgebonden variantnaam - hierbij wordt onderscheid gemaakt worden tussen bijvoorbeeld kleuren indien een variant meerdere kleuren heeft. Zie ook voorbeeld in het gedownloade excelbestand.

- Kolom L: Afbeelding - hier dien je altijd exact de bestandsnaam van de afbeelding in te voeren inclusief de extensie zoals bijvoorbeeld .jpg of .png - zie ook voorbeeld in het gedownloade excelbestand.

- Kolom P: Prijs - hier kun je naar wens de aantallen die in de kolommen P t/m U staan aanpassen naar een eigen gewenste staffel afname. Belangrijk is echter dat de juiste schrijfwijze van de kolommen wordt gehanteerd. Dus bijvoorbeeld altijd op deze manier: Prijs > 100

2. Indien van toepassing zijn onderstaande kolommen ook verplicht:

- Kolom I: Kleur
- Kolom J: Maat

Bovenstaande 2 kolommen gelden voornamelijk voor textiel producten waarbij de kleur van een t-shirt voor alle varianten bijvoorbeeld hetzelfde is. Hier dient dan bij de maat een onderscheid gemaakt te worden tussen bijvoorbeeld S, M, L, XL, XXL etc.

Indien je bijvoorbeeld een pen hebt die in verschillende kleuren te krijgen is, dan dient de kleur ook altijd ingevoerd te worden zodat er onderscheid kan worden gemaakt tussen de varianten die binnen dezelfde productset/groep vallen. Zie ook voorbeeld data in het gedownloade excel bestan.

Alle overige kolommen zijn optioneel en hoeven niet ingevoerd te worden. Deze mogen dan leeg worden gelaten.

3. BTW percentage koppelen aan producten

Indien je graag een 21%, 9% of 0% BTW percentage aan eigen producten wilt hangen, dan vul je bij de kolom "BTW" in de excel lijst dit als volgt in:

- 21% BTW - hiervoor vul je in: hoog

- 9% BTW - hiervoor vul je in: laag

- 0% BTW - hiervoor vul je in: 0 (het getal 0)

Manier 2 - Zelf producten handmatig via het CMS invoeren

Stap 1: Je kunt producten handmatig invoeren via het CMS van jouw webshop. Dit kun je doen door in het CMS naar “Webwinkel” te gaan en dan vervolgens links naar “Producten”.

Daar zie je een groene link staan met “Nieuw product toevoegen”

Stap 2: Je komt nu in een nieuw scherm waar je alle informatie omtrent het product kunt invoeren.

Stap 3: Je kunt hier de naam invoeren en ook aangeven of het een actieproduct is waarvoor je een label kunt toevoegen. Dit label komt dan aan de voorkant op de webshop bij het product te staan. Bijvoorbeeld een label met “Nieuw”. Tevens kun je hier ook de categorie voor dit product bepalen door op de knop “Voeg product toe aan een categorie”.

Je kunt voor het product ook verschillende informatie toevoegen. Bijvoorbeeld een omschrijving. Je kunt deze informatievelden toevoegen bij de knop “Voeg producteigenschap toe”. Je krijgt dan een lijstje te zien waar je de verschillende eigenschappen kunt toevoegen. Hier selecteren we bijvoorbeeld de eigenschap “Omschrijving”.

Stap 4: Zodra je deze hebt geselecteerd klik je op “Toevoegen”. Nu kun je de omschrijving voor het product invoeren.

Daarna kun je de prijzen en de staffel voor het product bepalen. Hiervoor klik je op de zwarte knop met het witte kruisje om een staffelrij toe te voegen. Wil je nog een rij toevoegen, dan klik je nog een keer op de zwarte knop met het witte kruisje. Vervolgens vul je hier dan de aantallen en de prijs per stuk voor die staffel in.

Stap 5: Tenslotte kun je nu de productafbeelding(en) toevoegen en de bedrukking koppelen voor dit product indien je eigen bedrukking hebt ingelezen. Indien je dit (nog) niet hebt gedaan maar wel graag eigen bedrukking wilt inlezen, dan kun je hier stap voor stap lezen hoe je dit moet doen: https://hulp.promocat.nl/support/solutions/articles/48000946368-eigen-bedrukking-toevoegen-en-koppelen-via-het-cms-in-jouw-shop

Stap 6: Tenslotte klik je op opslaan en het product wordt aangemaakt. Het kan soms heel even duren voordat het product ook zichtbaar is in de categorie waarin je het product hebt gezet (5 minuten maximaal).