Handmatig producten aanmaken of wijzigen

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Vr, 24 Mrt, 2023 om 10:21 AM
Druk af

Zelf producten handmatig via het CMS invoeren

Stap 1: Je kunt producten handmatig invoeren via het CMS van jouw webshop. Dit kun je doen door in het CMS naar “Webwinkel” te gaan en dan vervolgens links naar “Producten”.

Daar zie je een groene link staan met “Nieuw product toevoegen”

Stap 2: Je komt nu in een nieuw scherm waar je alle informatie omtrent het product kunt invoeren.

Stap 3: Je kunt hier de naam invoeren en ook aangeven of het een actieproduct is waarvoor je een label kunt toevoegen. Dit label komt dan aan de voorkant op de webshop bij het product te staan. Bijvoorbeeld een label met “Nieuw”. Tevens kun je hier ook de categorie voor dit product bepalen door op de knop “Voeg product toe aan een categorie”.

Je kunt voor het product ook verschillende informatie toevoegen. Bijvoorbeeld een omschrijving. Je kunt deze informatievelden toevoegen bij de knop “Voeg producteigenschap toe”. Je krijgt dan een lijstje te zien waar je de verschillende eigenschappen kunt toevoegen. Hier selecteren we bijvoorbeeld de eigenschap “Omschrijving”.

Stap 4: Zodra je deze hebt geselecteerd klik je op “Toevoegen”. Nu kun je de omschrijving voor het product invoeren.

Daarna kun je de prijzen en de staffel voor het product bepalen. Hiervoor klik je op de zwarte knop met het witte kruisje om een staffelrij toe te voegen. Wil je nog een rij toevoegen, dan klik je nog een keer op de zwarte knop met het witte kruisje. Vervolgens vul je hier dan de aantallen en de prijs per stuk voor die staffel in.

Stap 5: Tenslotte kun je nu de productafbeelding(en) toevoegen en de bedrukking koppelen voor dit product indien je eigen bedrukking hebt ingelezen. Indien je dit (nog) niet hebt gedaan maar wel graag eigen bedrukking wilt inlezen, dan kun je hier stap voor stap lezen hoe je dit moet doen: https://hulp.promocat.nl/support/solutions/articles/48000946368-eigen-bedrukking-toevoegen-en-koppelen-via-het-cms-in-jouw-shop

Stap 6: Tenslotte klik je op opslaan en het product wordt aangemaakt. Het kan soms heel even duren voordat het product ook zichtbaar is in de categorie waarin je het product hebt gezet (5 minuten maximaal).