Logo op PDF's wijzigen

Geschreven door Natascha Groels
Gewijzigd op: Ma, 29 Mrt, 2021 om 3:21 PM
Druk af

Het logo wat op de PDF's wordt getoond, kun je heel eenvoudig via het CMS van je webshop wijzigen. Dit doe je als volgt.

Stap 1: Je logt allereerst in het CMS van je webshop in en gaat vervolgens naar het blokje "Instellingen" en het tabje "PDF". Tenslotte klik je op de dropdownbalk waarin "Algemeen" staat zodat deze uitklapt.

Stap 2: Als je nu iets naar onderen scrollt, zie je daar het logo staan wat momenteel op de PDF's wordt getoond. Via de knop 'Bestand kiezen' kun je nu een nieuw logo selecteren wat je op de PDF's ingesteld wilt hebben. Tenslotte klik je onderaan de pagina nog op 'Opslaan en verder' om de wijzigingen op te slaan.

Stap 3: Om te controleren of het logo nu in de juiste grootte op de PDF's wordt getoond, kun je een testofferte aanvragen of testbestelling plaatsen. Je ontvangt dan de automatische mail met daarin ook het PDF bestand van de offerteaanvraag of bestelling.

Stap 4: Om te voorkomen dat je telkens een testofferte aanvraag of bestelling moet plaatsen om te kijken of het PDF logo er goed op staat, kun je na de eerste testofferte aanvraag of bestelling het logo opnieuw aanpassen.

Stap 5: Nadat je het logo opnieuw hebt aangepast, hebt geupload en hebt opgeslagen, kun je in het CMS naar bijvoorbeeld "Offertes" gaan en klik je bij "Nieuw" op "Tonen".

Stap 6: Nu klik je op jouw testofferte aanvraag op "Inzien"

Stap 7: Vervolgens klik je op "PDF downloaden" achter "PDF van aanvraag downloaden"

Stap 8: Nu je de PDF gedownload hebt, kun je hem openen en controleren of het PDF logo er nu goed op staat. Indien je het nog wat wilt aanpassen, dan kun je de stappen herhalen.

Eventueel ook interessant om te lezen

1. Logo op automatische Emails wijzigen: Hier kun je lezen hoe je het logo van de automatische emails wijzigt https://hulp.promocat.nl/support/solutions/articles/48001179373-hoe-wijzig-ik-mijn-logo-in-de-automatische-emails-