Kan ik ook Google shopping activeren voor mijn webshop?

Binnen jouw webshop is het mogelijk om Google shopping te activeren. Om dit te activeren log je eerst in het CMS van jouw webshop in.

Vervolgens ga je naar "Instellingen" en dan het tabje "Webwinkel".

Nu scroll je helemaal naar onderen totdat je ziet staan "Google Shopping Feed genereren". Hier vink je het checkboxje aan. Vervolgens klik je op "Opslaan en verder".

LET OP! Het kan even duren voordat de Google Shopping Feed beschikbaar is. Om de Google Shopping Feed op te halen ga je in het CMS naar het blokje "Webwinkel" en vervolgens links naar "Exports".

Daar zie je nu Google shopping staan. Als je nu op de knop "Bekijken" achter "Google shopping" klikt, dan open er een nieuw tabblad. Als je de melding krijgt dat de shopping feed nog niet gereed is, dan dien je later nog een keer terug te komen om te kijken of hij al beschikbaar is.

Google Shopping Feed opnieuw genereren

Mocht je de Google Shopping Feed opnieuw willen genereren, dan kun je dit als volgt doen:

Je gaat naar jouw webshop in de internetbrowser. Vervolgens zet je achter de URL het volgende:

<jouw shop url>/feed/googleShoppingFeed?regenerate=1

Dit ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit: https://professional.promocat.nl/feed/googleShoppingFeed ?regenerate=1