Margetabel koppelen aan producten

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Vr, 9 Dec, 2022 om 12:08 PM
Druk af

Waarom koppel je een margetabel?

Het is enorm belangrijk dat alle producten zijn gekoppeld aan een margetabel. Als een product niet is gekoppeld aan een margetabel kan het zijn dat jou ingestelde marge of minimale afname niet werkt.

Meer informatie over het instellen van marges en afnamen: Marge en minimale afname instellen op productprijzen

Hoe koppel ik mijn margetabel aan mijn product?

Er zijn 3 manieren om een margetabel te koppelen aan een artikel.

Margetabel automatisch laten koppelen
Ons systeem bepaalt de meest geschikte margetabel voor het artikel. Klik hier voor meer informatie.

Waarom zou ik een margetabel automatisch koppelen en wat doet het?

Het automatisch koppelen van een margetabel zorgt ervoor dat bij elke product wijziging of wijziging aan de margetabel opnieuw gekeken wordt naar welke marge het beste past bij dit artikel.

Als je niet werkt met geavanceerde margetabellen, koppelt het systeem de standaard margetabel ingesteld bij de leverancier. Als je wel werkt met geavanceerde margetabellen, koppelt ons systeem automatisch de juiste margetabel regel aan het artikel.

Hoe werkt het?

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Producten"

Stap 3: Zoek het product waar je het systeem automatisch de margetabel wil laten koppelen

Via de velden kan je specifiek filteren, zodat de juiste producten in de weergave tevoorschijn komen.

Stap 4: Vink het artikel (of meer) aan

Stap 5: Navigeer naar de onderkant van de pagina. Selecteer hier de actie "Stel margetabel in" en klik op "Uitvoeren"

Stap 6: Selecteer in de pop-up de optie "Bepaal automatisch" en klik "Opslaan"

Stap 7: Wacht tot dat de pagina een groene melding weergeeft.

Margetabel koppelen aan product
Koppel een margetabel aan alle varianten binnen een productset

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Producten"

Stap 3: Zoek het product waar je de margetabel aan wilt koppelen.

Via de velden kan je specifiek filteren, zodat de juiste producten in de weergave tevoorschijn komen.

Stap 4: Vink het artikel (of meer) aan waar je de margetabel aan wilt koppelen.

Stap 5: Navigeer naar de onderkant van de pagina. Selecteer hier de actie "Stel margetabel in" en klik op "Uitvoeren"

Stap 6: Selecteer in de pop-up welke margetabel je wilt koppelen en klik "Opslaan"

Stap 7: Wacht tot dat de pagina een groene melding weergeeft.

Margetabel aan een variant
Koppel een margetabel specifiek aan één (of meer) variant binnen een productset

Stap 1: Ga naar "Webwinkel"

Stap 2: Ga via het menu links naar "Producten"

Stap 3: Zoek het product waar je de margetabel aan wilt koppelen en klik op "Wijzig"

Stap 4: Navigeer naar onderen. Open de variant (d.m.v. de  tabs) waar je de margetabel op wilt instellen.

Stap 5: Navigeer naar beneden. Hier zie je staan "Pas deze marge toe op prijzen"

Stap 6: Via de dropdown selecteer je de margetabel die je wilt koppelen aan deze variant

Stap 7: Onderaan de variant klik je vervolgens op "Variant opslaan"

Let op!

Het koppelen van een margetabel heeft invloed op onze wachtrij.

Meer informatie: Hoelang moet ik wachten voor mijn aanpassing?