Verzendkosten instellen en activeren

In het CMS ga je naar “Instellingen” en dan het tabje “Verzendmethodes”. Hier kun je kiezen welke verzendmethode je wilt activeren.

1. Standaard: dit zijn standaardverzendkosten. Bijvoorbeeld voor alles €10,-. Je kunt vervolgens ook de omschrijving van deze verzendkosten aanpassen. Dit is wat zichtbaar wordt als omschrijving in de checkout. Als je deze dus beschikbaar wilt hebben in de shop, selecteer je bij “Beschikbaar in shop” de optie “JA”.

1. Variabele verzendkosten: dit zijn verzendkosten die je kunt instellen vanaf een bepaald bedrag. Bijvoorbeeld tot €150,- orderwaarde reken je €10 verzendkosten, tot €500,- reken je €5 verzenkostne en vanaf €500,- reken je geen verzendkosten. Je kunt rijen en optie toevoegen door op de zwarte knop “Toevoegen” te klikken. Let wel op dat je niet zowel de standaard als de variabele verzendkosten aan kunt hebben staan in de shop. Je kiest dus “standaard verzendkosten” OF “Variabele verzendmethode”. Beide kan niet.

1. Spoedlevering: Deze kun je wel aan zetten in combinatie met Standaardverzending of “Variabele verzending”.

Nu moet je nog de verzending koppelen zodat deze zichtbaar wordt in de checkout. Hiervoor ga je in het CMS naar “Paginabeheer” dan links naar “Layout bewerken” en dan “Direct naar layoutbewerking”. Nu kom je in de layoutbewerker van de voorkant van de shop. Klik bovenaan op het vinkje met “Expert modus” om deze te activeren zodat je de rechten hebt om alles te bewerken.

Nu klik je op een willekeurig product om naar de productpagina te gaan. Vervolgens klik je bij de selectievakken voor het product op het “Potloodje” om de widget te bewerken. Je krijgt nu een pop up te zien.

Je scrollt vervolgens in de pop-up bijna helemaal naar onderen totdat je ziet staan “Samenvatting getoonde verzendkosten”. In de dropdown selecteer je dan de gewenste verzendkosten die je bij de producten op de productpagina wilt tonen.

Daarna klik je op opslaan en tenslotte klik je bovenaan de pagina op “Publiceer deze layout”.