Sitemap ophalen en opnieuw genereren

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Di, 11 Apr, 2023 om 4:35 PM
Druk af

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een overzicht van alle interne links van jouw webshop. Je kan het zien als de inhoudsopgave van een boek, het geeft aan wat jouw site allemaal inhoudt. Een sitemap wordt over het algemeen opgemaakt in een duidelijk overzicht, zodat websitebezoekers en Google beter kunnen navigeren op jouw site.

Hoe vind ik mijn sitemap?

Het vinden/inzien van jouw sitemap simpelweg door achter jouw webshop URL het volgende pad te plaatsen "/sitemap.xml".

Ter voorbeeld krijg je dan "jouwdomein.nl/sitemap.xml"

Let op!

Het kan zijn dat het inladen van de sitemap even duurt. Dit is afhankelijk van hoe snel jouw browser is en hoe groot de sitemap daadwerkelijk is. De grootte van de sitemap hangt af van hoeveel producten, categorieën, tekstpagina's en basis pagina's je webshop heeft.

De sitemap opnieuw genereren

Het opnieuw genereren van de sitemap is zo gedaan. Door achter jouw webshop URL het volgende pad te plaatsen "/sitemap.xml?regen=1".

Ter voorbeeld krijg je dan "jouwdomein.nl/sitemap.xml?regen=1".

Het opnieuw genereren van de Shopping Feed kan simpelweg door achter jouw webshop URL het volgende pad te plaatsen "/feed/googleShoppingFeed?regenerate=1".

Let op!

Het opnieuw genereren van de sitemap kan even duren. De tijd hangt af van de grootte van de sitemap. Hoe groter jouw sitemap, hoe langer het duurt.