Titelbalk banner instellen (Professional design)

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Ma, 2 Nov, 2020 om 11:24 AM
Druk af

Let op! Deze functie werkt alleen op één van de nieuwere professional designs.

We gaan de volgende banner aanpassen.

Banner voor een categorie instellen.

Stap 1 - Het formaat van de banner bepalen

- Ga naar een betreffende categorie op jouw website.

- Ga vervolgens met je muis op de tekst van de banner staan

- Klik rechtermuisklik en kies voor "Inspecteren"

- Er opent nu een pop-up met de code van de website.

- Scrol een stukje naar onderen, hier zie je "category-banner"

- Klik deze aan

- Je ziet hier boven in nu een formaat verschijnen

Bij mij zie je 1912 x 191.83 pixels staan. Let op! Tel hier een klein beetje bij op, dit heeft te maken met het schalen van de website voor mobiel en tablet versies. Voor mijn voorbeeld neem ik 1950 x 210 pixels. Dit is dan ook het formaat die ik ga uploaden.

Stap 2 - Het uploaden van de banner

Ga naar de achterkant van de webshop (Het CMS)

- Hier ga je naar "Webwinkel", "Categorieën" en kies je de categorie die jij zoekt

- Wijzig deze categorie

- Ga naar de tab "Afbeelding"

- Upload hier de afbeelding in het juiste formaat.

- Wacht heel even tot de afbeelding is geüpload

- Kies vervolgens voor "Banner afbeelding" en klik opslaan.

- Ga naar de tab "Categorie-eigenschappen"

- Scrol helemaal naar onderen en klik hier op "Opslaan en verder"

De afbeelding is nu aangepast en zichtbaar in de webshop.

Een standaard banner instellen. (Deze wordt weergegeven, wanneer er geen banner is geupload)

Stap 1 - De banner opzoeken.

Let op! Op deze zelfde manier kun je ook een banner voor een tekstpagina instellen. Tekstpagina's kunnen alleen een standaard banner hebben voor 'alle' tekstpagina's.

Om een banner voor een tekstpagina in te stellen volg je de onderstaande stappen, alleen zoek je bij stap 1 een tekstpagina op in plaats van een "willekeurige categorie"

- Ga naar de achterkant van de webshop (Het CMS)

- Ga vervolgens naar "paginabeheer", "layout bewerken" en klik op "direct naar layoutbewerking".

- Vervolgens zoek je een willekeurige categorie op

Ik heb hier gekozen voor de categorie "Werkkleding", het maakt niet uit welke categorie je gebruikt.

- Je hebt links van je beeld nu een pop-up staan, zoek in "Inhoud - boven" nu "Banner" op

- Klik hier nu op het potloodje

- Er opent nu een pop-up

- Ga in de pop-up naar de tab "Achtergrond"

- Upload hier vervolgens een afbeelding op het juiste banner formaat (Die kun je vinden door de stappen boven in het document te volgen.)

- Klik vervolgens op "Opslaan"

- Om deze layout zichtbaar te maken voor jouw klanten moet je de layout publiceren.