Producten verplaatsen/kopiëren naar een andere categorie en categorieën aanmaken

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen een product kopieren of een product verplaatsen te weten.

Als je een product kopieert naar een andere categorie, dan blijft het product zowel in de huidige categorie als in de nieuwe categorie staan.

Bij het verplaatsen van het product, verplaats je het product letterlijk van de ene naar de andere categorie.

In het CMS ga je naar “Webwinkel” en vervolgens naar “Producten beheren”. Hier vul je bij “Zoek product op” de naam of het artikelnummer van het product in welke je wilt kopiëren/verplaatsen naar een andere categorie. De resultaten/de producten zullen onderaan de pagina verschijnen.

Vervolgens selecteer je het product/de producten die je wilt kopiëren/verplaatsen en klik je bij “Acties op geselecteerde items” op “Kopieer naar andere categorie” of “Verplaats naar andere categorie”. Daarna klik je op “Uitvoeren” en de producten worden gekopieerd/verplaatst. Dit kan soms eventjes duren voordat alles doorgevoerd is (max 5 minuten).

Als je een select aantal producten wilt uitlichten op een aparte pagina, dan kun je dit als volgt doen.

Als eerste moet je een nieuwe categorie aanmaken waarin je de producten gaat uitlichten. Hiervoor ga je in het CMS naar “Webwinkel” (Pijl 1)

Vervolgens klik je links op “Categorieën indelen” (Pijl 2) en dan op “Nieuwe categorie” (Pijl 3).
Nu kom je op een nieuwe pagina waar je de naam van de categorie kunt invullen.

Tevens heb je de mogelijkheid om de categorie nog onder een andere categorie te plaatsen, maar het makkelijkste is om geen bovenliggende categorie te kiezen.

Nu klik je op “opslaan en terug”

Je ziet dat de categorie die je net hebt aangemaakt, nu ook tussen de andere categorieën staat.

Om de juiste producten in deze categorie te krijgen, ga je links naar “Producten beheren”.

Nu kun je via de filter bij “Zoek product op” het artikelnummer, de naam of een gedeelte van de naam van het product invullen. De resultaten verschijnen dan onderin.

Nu kun je de producten selecteren die je naar de uitgelichte categorie wilt kopiëren. Je kunt op het vierkantje voor het product klikken, zodat het vakje blauw wordt.

Vervolgens scroll je helemaal naar onderen totdat je ziet staan “Acties op geselecteerde items. Hier klik je op de dropdown en kies je uit het rijtje “Kopieer naar andere categorie”. Tenslotte klik je op “Uitvoeren”.

Nu opent een pop-up waar je de categorie kunt selecteren waarin je de producten wil hebben.

Je selecteert  de juiste categorie en klikt daarna op “kopiëren”

Het systeem geeft de melding dat hij de producten naar de categorie gaat kopiëren.

Nu is het nog een kwestie van de pagina aanmaken waar je de producten op de site wilt tonen.

Hiervoor ga je in het CMS naar “Paginabeheer”.

Vervolgens klik je op de groene link met “Nieuw menu aanmaken”

en geef je dit menu een naam (bijvoorbeeld “Uitgelichte producten”).

Je kunt nu het menu item koppelen aan een menu waar je dit wilt tonen. Bijvoorbeeld aan het hoofdmenu op jouw website.

Hiervoor klik je bij “Bovenliggend menu” op de dropdown en klik je op het item “Hoofdmenu”. Op deze manier zal deze pagina onder het hoofdmenu komen te staan.

Je selecteert nu het hoofdmenu en je zie dat dit ingevuld staat.

Nu moet je nog een verwijzing maken naar de productcategorie die je eerder hebt aangemaakt. Dit kun je doen door op de dropdown bij “Verwijst naar” te klikken en daar “Productcategorie” te selecteren.

Als laatste geeft je aan naar welke productcategorie het menu item dan moet verwijzen. Dit doe je door op de dropdown bij “Productcategorie” te klikken. Hier klik je dan op de categorie waarna het menu item moet verwijzen.

Tenslotte klik je op “Opslaan en terug”.

Als je nu bij “Paginabeheer” weer het hoofdmenu opzoekt, dan zie je dat het menu item nu onder het “Hoofdmenu” is geplaatst. Echter staat deze nu helemaal bovenaan en dat mag niet. Het is heel belangrijk dat “Home” altijd als eerste onder het “Hoofdmenu” wordt geplaatst. Anders verdwijnt het “Huisje” bij het hoofdmenu op je website.

Door middel van de pijltjes achter het menu item “Uitgelichte producten”, kun je de volgorde bepalen. Wij hebben hem in dit geval helemaal achteraan geplaatst waardoor dit menu dus als laatste in het hoofdmenu zichtbaar zal zijn aan de voorkant van de webshop.

Zoals je onderstaand kunt zien is het menu item met de uitgelichte producten hier zichtbaar.

Als we nu op “Uitgelichte producten” klikken, kom je op een nieuwe pagina waar je de producten ziet staan die je aan deze categorie hebt toegevoegd.