Nieuw bij PromoCat, laten we starten!

Geschreven door Steven Veenstra
Gewijzigd op: Wo, 17 Jul, 2024 om 1:00 PM
Druk af

Hey, leuk dat je nieuw bent bij PromoCat!

We helpen je graag op weg naar de perfecte webshop. Onderstaand hebben wij voorbereidingen getroffen om jouw eerste stappen te zetten in de goede richting.

Hulp portaal

PromoCat heeft een uitgebreid hulpportaal waar je antwoorden vindt op veelgestelde vragen, uitleg over verschillende onderwerpen zoals marges, categorieën, producten en instellingen. Dit portaal is ontworpen om jou zelfstandig op weg te helpen binnen onze systemen. Bovendien kun je via het portaal tickets aanmaken voor vragen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de status van je verzoeken.

Start met je eigen hulpaccount: Activeer je support account

Tip!

Maak een account om altijd de status van het door jou ingediende ticket terug te kijken. Zo blijf je altijd op de hoogte!

Beginnen met het PromoCat CMS

De back-end, ook wel CMS (Content Management Systeem), is waar je je hele webshop beheert. Dit omvat het aanpassen van categorieën, producten, offertes en orders. Kortom, alles wat je nodig hebt om je webshop soepel te laten draaien.

Een CMS kan er ingewikkeld uitzien, maar met onze uitleg zul je snel je weg vinden. Zorg ervoor dat je bent ingelogd. Meestal is de URL iets als 'cms.jouwdomein.nl'.

Geen toegang tot jouw CMS?

Geen probleem, we helpen je snel verder. Klik hier en maak een ticket aan voor ons support team.

Hoofdmenu overzicht:

• Bestellingen: Overzicht van orders, orderstatussen en klanten.
  • Offertes: Beheer van offerte aanvragen en klantinformatie.
  • Webwinkel: Instellen van producten, categorieën en leveranciers.
  • Paginabeheer: Layout van je webshop beheren, zoals menu’s en banners.
  • Mijn Suppliers: Overzicht van leveranciers en prijstypes.
  • Instellingen: Algemene instellingen, marges en kortingscodes.

Beginnen met de basisinstellingen

Nu jouw webshop live staat is het belangrijk dat je de basis instellingen goed configureert en controleert. Om dit goed te kunnen doen hebben we het volgende stappenplan:

1. Marge en minimale afname instellen op productprijzen: Zorg ervoor dat je winst maakt door marges in te stellen.
  2. Marge instellen op bedrukkingsprijzen en instelkosten: Houd rekening met extra kosten voor bedrukking en instelkosten.
  3. PDF-instellingen controleren: Zorg dat je offertes en bestelbevestigingen er netjes uitzien.
  4. Verzendkosten instellen: Stel verzendkosten in zodat klanten weten waar ze aan toe zijn.

Zelfstandig aan de slag in het CMS

Bij PromoCat vinden we het belangrijk dat je zelfstandig met ons CMS kunt werken. Hier zijn wat basisbeginselen:

Bestellingen

Hier beheer je je orders en klanten. Belangrijke functies:

Offertes

Beheer je offerte aanvragen en klanten. Belangrijke functies:

Webwinkel

Alles over producten, categorieën en leveranciers. Belangrijke functies:

Paginabeheer

Beheer de layout van je webshop. Belangrijke functies:

Mijn Suppliers

Inzicht in leveranciers en prijstypes. Belangrijke functies:

Instellingen

Beheer alle algemene instellingen van je webshop. Belangrijke functies:

Klaar voor de start, af!

Nu je een overzicht hebt van ons CMS, ben je klaar om aan de slag te gaan.

Heb je vragen? Geen probleem, we helpen je graag!

Maak een ticket aan